• Alles
 • (1)
  Film
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (10)
  Theater
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Religie
 • (5)
  Evenement
 • (14)
  Muziek
 • (13)
  Cursus-Workshop
 • (4)
  Kinderevenement

UCM-Studio-Concerten

zondag 18 oktober 14:00 t/m 15:00 uur

Jacquelien Wielaard

Unieke concertreeks in Tilburg

Drie Coronaproof optredens door StarkLinneman Trio bij Stichting Ateliers Tilburg

Tilburg - Dit najaar organiseert UCM-Records in samenwerking met Stichting Ateliers Tilburg en het internationaal gelauwerde StarkLinnemann Trio vier concertdagen in Studio 15, Ringbaan-Oost 10 in Tilburg. Op zondagmiddag, 18 oktober, 15 november en 20 december worden telkens twee concerten van een uur aangeboden (van 14.00 tot 15.00 uur èn van 16.30 tot 17.30 uur) in het muziekpand RBO10 van Stichting Ateliers Tilburg. De concerten zijn slechts toegankelijk voor een beperkt publiek. Uniek bij deze concerten is de locatie van de zitplaatsen ten opzichte van de musici. De bezoekers zitten samen met hen op het podium, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar. Een geweldige kans om in de repetitieruimte van een band letterlijk een kijkje in de keuken te nemen! 

Iedere concertdag wordt twee keer hetzelfde klassieke werk door StarkLinnemann op zeer eigenzinnige wijze uitgevoerd. In StarkLinnemanns hercomposities van werken van Chopin, Liszt en Beethoven komen alle denkbare moderne muziekstijlen voorbij, van Jazz tot Cubaanse Son en van Braziliaanse Samba tot stevige Rock. Tickets voor alle concerten zijn uitsluitend online te bestellen via: ucm-records.com/studio-concerts Gezien de aanstekelijke manier van musiceren is het een absolute meerwaarde het concert twee keer op dezelfde dag te beleven. Initiatiefnemer van deze concertreeks Jonas Linnemann vertelt: “wij repeteren al sinds lange tijd in de repetitieruimte van Studio 15 en door de vele concert-annuleringen vanwege de Corona Crisis zagen we het als een prachtige mogelijkheid deze concerten zelf te organiseren. We zijn ontzettend blij dat dit wordt gefaciliteerd door Stichting Ateliers Tilburg. En de bezoekers kunnen bovendien gratis parkeren! Geweldig toch!”

Elk concert wordt voor de bezoekers een unieke belevenis en zal daarom niet worden gestreamd. Het programma ziet er als volgt uit: 

18 oktober Transcending Liszt

De bewerking voor jazztrio van de Liszt sonate heeft een aparte status binnen het repertoire van StarkLinnemann. Paul Stark begon met deze bewerking al in 1999. Met het Paul Stark Trio ging het stuk in première (2001) tijdens Pauls afstuderen aan het Rotterdams Conservatorium. Pas tien jaar later verscheen het project op CD en kreeg lovende recensies. Alle andere cross-over projecten die later door StarkLinnemann zijn uitgebracht vinden hun oorsprong in deze moderne versie van de Liszt sonate. Inmiddels is het stuk toegevoegd aan het repertoire van StarkLinnemann. Op 18 oktober kunt u de meest actuele versie van dit werk live meebeleven in de UCM-Studio.

RBO Studio 15 - Ringbaan Oost 10 Tilburg – Stichting Ateliers Tilburg

“Foyer" open 13:00, Concert 1 14:00 - 15:00,  Programma StarkLinnemann Trio Liszt Sonata in B minor, Tickets €20,20 Kaartverkoop uitsluitend online via www.ucm-records.com

“Foyer" open 15:30, Concert 2 16:30 - 17:30,  Programma StarkLinnemann Trio Liszt Sonata in B minor Tickets €20,20 Kaartverkoop uitsluitend online via www.ucm-records.com

Corona maatregelen tijdens UCM-Studio concertreeks

Natuurlijk staat bij uw bezoek naast prachtige muziek ook uw veiligheid centraal. Daarom hebben we maatregelen genomen om de RIVM-richtlijnen na te kunnen leven. Wij rekenen op uw medewerking om veilig van het concert te kunnen genieten.


deel deze activiteit

Locatie

RBO Studio 15 / Ateliers Tilburg
Tilburg
Ringbaan-Oost 10
5013ca


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden