• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (6)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Sarah Saviet & Joseph Houston

dinsdag 16 maart 20:00 uur

Eva Radünzel

Violiste Sarah Saviet en pianist Joseph Houston richten zich op klankwerelden en manieren waarop die tot stand kunnen komen. Anna Cleare speelt met contrasterende timbres. Morton Feldman liet zich inspireren door een vorstelijk tapijt dat verloren gegaan is. Cassandra Miller en Michael Finnissy hebben korte snippers laten uitgroeien tot volwaardige composities.

Met violiste Sarah Saviet en pianist Joseph Houston haalt De Link een duo in huis dat gespecialiseerd is in hedendaags repertoire. Ze hebben dit concert Inner genoemd naar een compositie van Ann Cleare, waarin ze speelt met het contrast tussen klankwerelden die zich in de kern van de twee instrumenten lijken te bevinden en rauwe geluiden die deze binnenwerelden tijdelijk terzijde schuiven.

Ook drie andere werken in dit concert vormen verkenningen in klank en de manier waarop die tot stand komt benaderd vanuit sterk uiteenlopende kanten. Yannis Xenakis werkte met mathematische processen om klankmateriaal te ordenen. Morton Feldman liet zich voor een aantal composities inspireren door geknoopte tapijten, in dit geval een reusachtig tapijt dat in de zesde eeuw voor een Perzische koning gemaakt werd met goud en edelstenen, maar dat sindsdien verloren gegaan is. De overige drie werken in hun optreden zijn allemaal gebaseerd op fragmenten van bestaande muziek. Zo laat Michael Finnissy in Mississippi Hornpipes bewerkte flarden van Amerikaanse dansen tussen de twee instrumenten heen en weer kaatsen. Cassandra Miller neemt in for mira een snipper van Kurt Cobain drastisch onder handen, terwijl Mark Barden de noten uit een deel van Bachs Partita in c-mineur over het toetsenbord van de piano rondstrooit.


deel deze activiteit

Locatie

Het Cenakel
Tilburg
Cenakel 1
5022KK


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden