• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (6)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Patrick Ellis / Claire Adams

dinsdag 13 april 20:00 uur

Een dubbelconcert met nieuwe muziek van Patrick Ellis, artist in residence bij De Link in 2021, uitgevoerd door studenten van AMPA. Zijn muziek kenmerkt zich door inventiviteit en transparantie. Daarnaast een optreden van zangeres en violiste Claire Adams rond ‘cognitieve dissonantie’, waarin ze beide aspecten van haar talent gebruikt om innerlijke tegenstrijdigheden uit te drukken.

De Link heeft componist Patrick Ellis (Londen, 1994) uitgenodigd als artist in residence in 2021. In zijn muziek laat hij een opvallend origineel en eigen geluid horen. Hij weet instrumenten op een inventieve manier in te zetten, en houdt het klankbeeld steeds transparant. Ellis maakt gebruik van hypnotiserend herhalende motieven. Hij verwerkt invloeden uit verschillende genres met een speels en vanzelfsprekend gemak, maar geeft er een volstrekt eigen invulling aan. Hij schrijft een nieuw werk voor een of meerdere studenten van AMPA.

Dat wordt uitgevoerd in een dubbelconcert met Claire Adams, die zowel actief is als zangeres en als violiste. Vaak tegelijkertijd. Claire Adams, in beide vakken afgestudeerd aan AMPA en in 2019 winnares van de Jacques de Leeuwprijs, werkt aan een programma rond het begrip ‘cognitieve dissonantie’. Dat is een innerlijke spanning die ontstaat wanneer mensen zich gedwongen voelen tot handelingen die indruisen tegen de eigen overtuigingen, of merken dat hun ideeën en opvattingen niet corresponderen met de realiteit. Deze innerlijke conflictsituatie geeft Adams gestalte in een theatrale vorm waarbij stem en viool een dialoog uitdrukken binnen een en dezelfde persoon die probeert tot een vergelijk te komen met tegenstrijdige opvattingen. Verschillende componisten schrijven muziek voor dit programma.


deel deze activiteit

Locatie

Het Cenakel
Tilburg
Cenakel 1
5022KK


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden