• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Expositie ‘Antistof’ van Nel Donkers

zondag 6 december 14:00 t/m 17:00 uur

Foto: Nel Donkers

Op zondag 6 december opent Galerie De Roos de expositie ‘Antistof’ van Nel Donkers.

Nel Donkers, graficus, bekend van ‘De Prententent’ op Carré, heeft een enorm grote lino-prent gemaakt van 2.40 bij 7.00 meter.

De voorstelling is op doek gedrukt en siert de wand in de ruime galerie aan de Veldhovenring 25.

Het thema is de Europese eenwording.

Daarvoor heeft ze een pastorale voorstelling gekozen, kamperen bij de boer. We zien bakvissen van meiden zich vermaken met een paardje op een boerenerf omringd door een tiental dieren, een tractor, een caravan en de boer zelf van de minicamping. De vlaggen van de diverse Europese landen wapperen in de lucht. De vlag van Griekenland zit stevig vastgebonden en de Engelse vlag ligt op de grond.

Het maakproces heeft wel 13 jaar geduurd. Tijdens dit traject heeft ze het werk steeds moeten aanpassen naar gelang de ontwikkelingen binnen de eenwording van de Europese Unie.

Wederom zien we een werk van Nel die als kunstenaar steeds bezorgd is en blijft over onze democratie en onze vrijheid. De expositie draagt de titel Antistof. In deze tijd van een pandemie hebben we sterke nood aan antistof tegen het covid-19 virus. Kom naar de expositie en zie hoe Nel dit item uitwerkt.

De expositie ‘Antistof’ is te zien tot en met 27 december. Galerie De Roos is in de weekenden open op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 - 17.00 uur, ook op Tweede Kerstdag, en op aanvraag.

In verband met de Covid-19 maatregelen, vragen we u aan te melden voor de opening op 6 december via de mail galeriederoos@gmail.com of telefonisch 013-5436541.

Tijdens de andere weekenden noteren we uw naam.


deel deze activiteit

Locatie

Galerie De Roos
Tilburg
Veldhovenring 25
5041BA


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!