• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Cursus-Workshop

Pain Against Fear - Permanent Destruction

donderdag 26 augustus 20:30 uur

Foto: Ben Houdijk

In het derde en laatste deel van haar trilogie Pain Against Fear, legt theatermaker en performer Naomi Velissariou haar maskers af en gaat de confrontatie aan met zichzelf het haar publiek.

Daar waar in de eerste twee delen de haat in al zijn vormen centraal stond (zelfhaat, vrouwenhaat, mannenhaat en haat voor het leven), is dit derde deel een poging om af te rekenen met angst als voedingsbodem voor die haat.

In Pain Against Fear gaat een persoonlijke openbaring gepaard met een uitnodiging aan het adres van het publiek. Een uitnodiging om je eigen angst te bezweren door hem samen met anderen te vieren, door collectief te dansen op het ritme van je individuele pijn. In de rotsvaste overtuiging dat de acceptatie van pijn ons lijden kan verzachten. De muziek - variërend tussen techno, trap, hardcore en punk - is een meedogenloze mix van de strakke sound van producer Joost Maaskant en Velissariou’s hardnekkige poging tot kwetsbaarheid.

Permanent Destruction is zowel de titel van dit post-dystopisch muziektheaterdrieluik als de naam van een band, waarin Velissariou en Maaskant af willen rekenen met een aantal taboes uit de huidige beeldcultuur. Sentimenten als zelfhaat en faalangst zijn in die cultuur te mijden thema’s, omdat ze niet sexy of Instagram-waardig zijn. Je kunt jezelf nu eenmaal niet profileren aan de hand van uitingen van pijn. Of wel?


deel deze activiteit

Locatie

De Nieuwe Vorst
Tilburg
Willem II-straat 49
5038bd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden