• Alles
 • (3)
  Film
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (6)
  Overig
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (20)
  Theater
 • (2)
  Evenement
 • (10)
  Muziek
 • (5)
  Cursus-Workshop
 • (4)
  Kinderevenement

Open dag CNGO

dinsdag 14 september 10:06 uur

Foto: Anky van den Broek

Op zondag 19 september a.s. organiseert het CNGO weer haar jaarlijkse open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in Oosterse bewegingslessen. Gedurende de gehele dag wordt er een scala van activiteiten aangeboden. Er zijn gratis workshops en korte lessen in o.a. tai chi chuan, yoga, kung fu, qigong. Er zijn gratis korte massages, een lezing en vertoning van de film ‘Het Geheim van Chi.’ Het CNGO, gevestigd aan de Groeseindstraat 91, is geopend van 10.00 – 16.30 uur.

Programma

Aanstaande zondag 19 september houdt het CNGO weer Open Dag. U bent welkom vanaf 10.00 uur. Voor de ‘vroegkomers’ staat een kopje thee of koffie klaar. Deze dag is een reis naar het ‘oude China’. Alle activiteiten zijn gratis.

We starten om 10.30 uur met een bekroonde documentaire film met de naam “Het Geheim van Chi”. Een in Amerika beroemde journalist, Bill Moyers, gaat met een specialist, een anesthesist van een ziekenhuis in Boston naar China. Daar bekijken ze hoe Chi (Qi) wordt gebruikt in ziekenhuizen, in de sport, in parken en in de kunst. Om 13.30 uur en om 15.30 uur wordt deze film nog eens herhaald (duur van de film is 50 minuten).

Om 11.30 uur is er vervolgens een lezing over de Chinese gezondheidsleer en hun Traditionele Chinese Geneeswijzen. Deze duizenden jaren oude filosofie en geneesmethode wordt overal in de wereld steeds meer gebruikt! En niet voor niets! Na de lezing zult u begrijpen waarom deze geneeswijze vaak nog kan helpen waar onze Westerse geneeswijze geen raad meer weet. Een lezing van Rinus van den Broek die al vele malen met enthousiasme werd ontvangen. Door managers uit het bedrijfsleven; door patiëntverenigingen; vrouwengilden en bijvoorbeeld ook tweemaal voor Utopia, het TV programma van Talpa. Deze lezing is voor velen een ‘eye-opener’ zoals we van deelnemers horen.

Vanaf 12.30 uur zijn er proeflessen: (zie toelichting op de lessen onderaan). De tijden kunnen iets afwijken.

12.45 – 13.45 introductieles in Tai Chi Chuan met Qigong (zie toelichting verderop over het verschil tussen Qigong en Tai Chi Chuan).

12.30 – 13.10 korte introductieles in Oriëntal Dance as Sacred Movement (deze dans heeft veel overeenkomsten met het bekende ‘buikdansen’)

12.30 – 13.15 introductieles in speciale Qigong voor mensen die slecht ter been zijn (de gezondheidsoefeningen worden zittend op een stoel gedaan).

13.30 uur: herhaling van de film “Het Geheim van Chi”.

13.45 – 14.20 introductieles in wushu Stokvorm.

13.45 – 14.30 introductieles in Qigong, geschikt voor iedereen.

13.15 – 14.00 introductieles in Yoga.

Van 14.30 tot ongeveer 15.15 uur zijn er demonstraties van leerlingen in Qigong, Tai Chi Chuan, en Wushu Waaiervorm,.

Hierna zijn er nog twee introductie lessen:

Van 15.15 tot 16.00 uur is er een introductieles in Yoga.

Van 15.30 tot 16.30 uur is er een introductieles in Tai Chi Chuan met Qigong.

Tevens Om 15.30 uur nog eens een herhaling van de film “Het Geheim van Chi”.

Uitsluitend tijdens de Open Dag betaalt u bij lid worden géén inschrijfgeld (besparing € 25,–). Ieder lid ontvangt een werkboek en een t-shirt van het CNGO. Voordat u besluit of u lid wilt worden kunt u een proefpakket van vijf lessen nemen, hiervoor betaald u dan geen € 45,– maar € 25,–. Met een proefpakket kunt u bij meerdere docenten een les volgen om te voelen welke lesgroep het beste bij u past.


deel deze activiteit

Locatie

CNGO
Tilburg
Groeseindstraat 91
5014lv


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden