• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (6)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

De Gliphoeve

zaterdag 17 april 19:00 uur

Foto: Richard Terborg

Na het succes van Woiski vs. Woiski maken Orkater en het Bijlmer Parktheater nu De Gliphoeve. De Gliphoeve toont de levenskracht van de immigrant en doet met rauwe, energieke muziek zijn best door het Bijlmerbeton heen te breken.

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen.

Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glen naar Nederland te gaan. Vol energie, humor en verwachting probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.

Dan komen ze terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die bewoond wordt door Surinamers. Ondanks het beton is het er warm, swingend en enerverend. Er ontwikkelt zich een geheel nieuwe lifestyle met eigen kleding, eigen muziek en zelfs een eigen flatband. Maar het paradijs houdt niet lang stand en het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

De Gliphoeve is deel twee van een muzikale trilogie over de ontvangst van Surinamers in Nederland. Een vergeten geschiedenis van onderhuids racisme en het moeizame proces van integratie.


deel deze activiteit

Locatie

De Nieuwe Vorst
Tilburg
Willem II straat 49
5038 BD


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden