• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop

Gratis Rondleiding Wonderkamer Japan

woensdag 27 mei 15:00 - 16:00 uur

nvt

Gratis rondleiding Wonderkamer Japan in Duvelhok

Kunst en cultuur van een fascinerend land

Iedere woensdag in maart, april en mei geeft Rob Berkel, directeur van Lorenzetti, en samensteller van de tentoonstelling, een gratis rondleiding de tentoonstelling.

Aan de hand van prenten, foto's, voorwerpen, boeken, foto's, keramiek, kalligrafie en kimono's geeft Wonderkamer Japan een beeld van de cultuur van dit fascinerend land. Alle getoonde kunst, foto's en voorwerpen komen uit de collectie van Lorenzetti.

Twee gezichten

Japan is een land met twee gezichten. Enerzijds is het een van de meest moderne landen ter wereld, dat toonaangevend is in techniek en technologie; anderzijds speelt de traditie voor de Japanner nog steeds een grote rol. De nadruk van de Wonderkamer Japan ligt op het traditionele aspect van de Japanse cultuur, die voor veel westerlingen nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft. Op de tentoonstelling zijn bijvoorbeeld Japanse prenten en foto's uit de 19e eeuw te zien, kunstzinnig- en gebruiksaardewerk en kimono's. Ook is er aandacht voor het Japanse schrift, het meest complexe schrift ter wereld, dat is samengesteld uit vier verschillende bronnen. Er is kunstzinnige kalligrafie te zien, oefenschriftjes, schrijfmateriaal, maar ook drukwerk, zowel van twee eeuwen oud als hedendaags.


deel deze activiteit

Locatie

Duvelhok
Tilburg
Sint Josephstraat 133
5017GG


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!