De zomer is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om te genieten van zonovergoten bestemmingen. Maar voordat je je zorgen kunt laten varen aan het strand, is er een taak die je misschien wel aan het uitstellen bent: het inpakken van je koffer. Hoe zorg je ervoor dat je alles wat je nodig hebt meeneemt, zonder dat je koffer uitpuilt? In dit artikel geven we je enkele tips om je koffer slim en efficiënt in te pakken!

Door Lisa Schuurmans

Het kan soms nog wel eens een opgave zijn: al die regels van het vliegveld waar je je aan moet houden en je wilt óók niet zonder je favoriete zomeroutfits zitten. Maar met een goede voorbereiding en wat slimme tips zorg jij er in een handomdraai voor dat je koffer voor vertrek klaar staat.

Inpaklijst

Begin met het maken van een lijstje wat je nodig hebt: zo blijf je georganiseerd. Begin met essentiële items zoals kleding, toiletartikelen, medicijnen en belangrijke documenten. Denk daarna ook alvast na over de activiteiten: als je van plan bent een wandeling door de bergen te gaat maken, kan het handig zijn om wat sportkleding mee te nemen. Bekijk alvast de weersvoorspelling om goed voorbereid op pad te kunnen gaan. Door je outfits per dag te plannen, voorkom je dat je teveel meeneemt. Zo kan het handig zijn om kleding mee te nemen die je in verschillende outfits kunt combineren. Het voordeel van een inpaklijst is dat je op deze manier voor de terugreis ook een lijstje hebt om weer mee terug te nemen: zo voorkom je dat je belangrijke spullen in je accommodatie vergeet.

Roltechniek

Een van de beste manieren om ruimte te besparen in je koffer of rugzak is door je kleding op te rollen in plaats van deze te vouwen. Deze methode bespaart niet alleen ruimte, maar helpt ook om kreukels te verminderen. Een win-win situatie dus! Het overzichtelijk houden van je koffer kan nog wel eens een opgave zijn. Voor de georganiseerde reiziger kunnen ‘packing cubes’ dan ook een goede oplossing zijn om je koffer goed geordend in te delen.

Schoenen

Schoenen nemen veel ruimte in: zorg er dus voor dat je deze zorgvuldig selecteert. Kies bijvoorbeeld voor een paar sandalen die je zowel overdag als ’s avonds kunt dragen. Wil je echt persé die laarzen meenemen? Dan is het misschien het overwegen waard om deze aan te doen op de dag dat je gaat reizen, om zo ruimte in je koffer te besparen. Stop kleinere items zoals sokken in je schoenen om extra ruimte te besparen.

Elektronica

Vergeet niet om je elektronica en opladers goed georganiseerd te houden. Gebruik een aparte etui of tas voor je opladers, kabels, powerbanks en andere elektronische accessoires. Dit voorkomt dat ze verstrikt raken en maakt het gemakkelijker om ze te vinden wanneer je ze nodig hebt. Vergeet niet om even te checken of het land van jouw bestemming dezelfde stopcontacten heeft en zorg ervoor dat je universele adapters meeneemt als je het niet zeker weet:. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan.

Nu je koffer klaar staat, is het tijd om te gaan genieten van je welverdiende vakantie. Goede reis!