De vierde editie van Swim to Fight Cancer Tilburg 2024 is afgesloten met een recordopbrengst. De 533 zwemmers haalden op zondag 23 juni samen € 311.947 aan donaties op, gul gegeven door meer dan 13.000 donateurs. Ruim 10.000 bezoekers zagen de deelnemers de Piushaven doorkruisen en na de finish vol emotie hun dierbaren in de armen vallen.

Het opgehaalde bedrag gaat direct naar baanbrekend kankeronderzoek. De lokale Swim-organisatie mocht hiervan 10.000 euro geven aan een eigen doel. Dat is de afdeling Oncologie van ETZ, die met het bedrag investeert in het comfort en welbevinden van patiënten op de dagbehandeling.

Support voor alle zwemmers

De organisatie kijkt tevreden terug op de dag. Voorzitter Ton Gimbrére: “Omdat dit de vierde editie van de Tilburgse Swim is, kozen we het thema ‘Vier het leven’. En dat vieren is gelukt! We hebben natuurlijk geluk gehad met het weer, er zijn veel mensen komen kijken. Maar wat ontzettend is opgevallen, is de support voor alle zwemmers. Complete families, grote groepen collega’s, vrienden: iedereen is naar de Piushaven gekomen om elkaar te steunen en onmacht om te zetten in kracht. Het laat zien dat zelfs uit groot verdriet en pijn, iets moois kan voortkomen. Ook de grote groep vrijwilligers, de studenten van ROC die scholen hebben begeleid en deelnemers die zwemmers na hun tocht weer mooi hebben gemaakt, waren vandaag onmisbaar. Net als de sponsoren en partners die het organiseren van het event mogelijk maken.”

2026

Het doel van elke Swim to Fight Cancer is helder: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Meedoen kan van jong tot oud: volwassenen (individueel of in teams) zwemmen 1, 2 en voor het eerst ook 4 kilometer. Kinderen kiezen tussen 250, 500 en 1000 meter. Sinds de start van Swim to Fight Cancer Tilburg zijn er al indrukwekkende bedragen opgehaald. Vier edities samen zijn goed voor ruim 900.000 euro. Swim to Fight Cancer Tilburg keert in 2026 terug, naar verwachting weer in juni.