Nog twee weken. Dan is het gedaan bij Peerke Meubels aan de Korvelseweg. ”Zoals eerder gezegd, het begin van de Tilburgse kermis is het einde van Peerke,” herhaalt Peerke Hessels nog maar eens zijn inmiddels legendarische zin. Alles moet weg is dan ook letterlijk zijn plan. ”De komende twee weken mogen mijn klanten de meubels in onze zaak kopen tegen een goed bod,” zegt hij mede namens Liesbeth, met wie hij al 41 jaar Peerke Meubels drijft.

Peerke en Liesbeth willen ”met een goed gevoel stoppen,” aldus kondigde het paar enkele maanden geleden het einde van hun Peerke Meubels aan. Het grote magazijn in Noord is sinds deze week leeg en is verkocht. De winkel aan de Korvelseweg sluit op 20 juli definitief de deuren, net voor aanvang van de kermis. Deze grote winkelruimte staat inmiddels te huur. Peerke en LIesbeth blijven zelf op de bovenverdiepingen wonen.

Uitverkoopweken

De gebruikte kwaliteitsmeubelen bij Peerke die nu na de recente eerste uitverkoopweken nog in de winkel staan, mogen vanaf nu ‘tegen elk aannemelijk bod’ weg, zegt hij. ”Wat zo’n bod aannemelijk maakt, bepalen we in de winkel. Maar dat er veel van de oorspronkelijk prijs af zal gaan, staat wel vast,” lacht bij. Mochten er nog meubels overblijven op 20 juli, dan zijn enkele goede doelen in Tilburg daar goed mee. ”Ik heb al contacten gelegd met organisaties die ontwikkelingswerk in Afrika doen. Dan mogen zij die hebben,” zegt Peerke. ”Nog twee weken keihard doorwerken,” kijkt hij vooruit. Dan is het grote avontuur voorbij dat in 1983 begon in de Tivolistraat...