<p>D&eacute;sir&eacute;e is erg te spreken over de cover van het boek. &quot;De subtiele, mystieke achtergrond geeft de sfeer van het boek helemaal weer&quot; </p>

Désirée is erg te spreken over de cover van het boek. "De subtiele, mystieke achtergrond geeft de sfeer van het boek helemaal weer"

(Foto: )

De wereld van Désirée is een fantasy-epos

UDENHOUT - Na zo'n tien jaar schrijven en schrappen brengt de in Udenhout wonende fantasy-auteur Désirée de Jong haar boek Andradorra uit. Voor De Jong, die als 'dromerig kind' zich al thuis voelde in de wereld van elfjes en feeën, gaat er een wens in vervulling.

"Ik ben een levenslustige en gepassioneerde vrouw", stelt Désirée zich voor. "Schrijven is mijn grootste passie, maar zeker niet mijn enige. Ik heb een sterke band met de natuur en voel me erg aangetrokken tot het mystieke, het filosofische en de spiritualiteit. Al van jongs af aan voelde ik me erg aangetrokken tot de wereld van sprookjes, kabouters, elfen en feeën. Ik werd steevast beschreven als een ‘dromerig’ kind."

Spiritueel
Toen Désirée eenmaal had ontdekt hoe leuk lezen was, ging er een wereld voor haar open. "Uren kon ik doorbrengen met mijn neus in de boeken. Al snel ontstond een diep verlangen om zelf schrijfster te worden en ook prachtige verhalen en boeken te schrijven. Maar mijn onzekerheid en de overtuiging dat ik dit nooit zou kunnen, weerhield mij hiervan. Naast de traditionele opleidingen zoals de Pabo heb ik ook een yogaopleiding afgerond en daarna nog een aantal andere spirituele opleidingen. In de spiritualiteit begin ik mezelf steeds meer terug te vinden, maar de droom om schrijfster te worden was ik inmiddels helemaal vergeten."

De moeite waard
Via het schrijven van gedichten komt Désirée weer in aanraking met de pen. Ze schreef 78 gedichten bij de kaarten in een tarotspel en bundelde die in 2009 in 'Mijn reis door Taro' en kreeg de smaakte pakken. "Ik besloot eindelijk eens een poging te wagen om een boek te schrijven. Ik begon er gewoon aan, zonder me ergens in te hebben verdiept. Het ging me goed af, voor mijn gevoel, maar ik had er vooral veel plezier in. Toch schreef ik soms maanden niet. Iedere keer als ik het boek weer oppikte, zei iets me: Dit is de moeite waard om af te maken! Uiteindelijk voltooide ik het vol trots. Na een frustrerende zoektocht naar een uitgeverij, verdween het manuscript weer voor enkele jaren in de kast. Inmiddels was ik zo van het verhaal en de karakters gaan houden, dat ik toch doorschrijf aan het vervolgdeel. Dán maar enkel voor haar eigen plezier!"

Toch een uitgever
Uiteindelijk besloot de fantasyschrijver nog een ultieme poging te wagen om een uitgever te vinden. Via een online speurtocht stuitte ze op uitgeverij Macc uit Rijen. "Eindelijk nam iemand eens de moeite om het daadwerkelijk te lezen! En zo begon het proces richting uitgifte. Een heel nieuwe, spannende maar vooral leerzame ervaring."

Het verhaal
Het verhaal van Andradorra, geschreven voor de doelgroep 'young adults', gaat over de magische wereld Andradorra. Vele jaren geleden werd aan koningin Gabora, de koningin van het elfenvolk, de voorspelling gedaan dat er een groot kwaad over Andradorra zou komen. Een kwaad dat niet alleen de elfen, maar alle volken van Andradorra naar een zeer duistere periode zou voeren. Er was echter ook hoop, want op het moment dat het kwaad zich zou gaan manifesteren, zou er een kind geboren worden dat het bloed van drie van de volken van Andradorra in zich verenigd had, en dit kind zou het tij kunnen keren.

Het is de 'gewone' aardse scholiere Ilionora die als hoofdrolspeelster in het boek erachter komt dat haar hele leven een grote leugen is. De wereld waarin ze dacht thuis te horen, is niet haar thuiswereld. Ze moet terugkeren naar haar eigen wereld, om daar opgeleid te worden voor een belangrijke taak. Deze wereld verkeert namelijk in groot gevaar en Ilionora moet het opnemen tegen een geduchte vijand. Zij en de andere hoofdpersonen komen in moeilijke situaties terecht en beleven spannende avonturen. Ze krijgen te maken met verdriet, boosheid, angst en twijfel. Wat henzelf aangaat, maar ook wat betreft de personen die ze ontmoeten of denken te kennen. Daar moeten ze zich doorheen manoeuvreren terwijl twijfel en onzekerheid aan hen knagen.

Meer delen
Désirée vraagt zich af hoe het boek ontvangen gaat worden. "Ik ben enorm trots op mijn verhaal, heb er jarenlang heel hard aan gewerkt en heel veel tijd en liefde in gestoken. Ik ben van de karakters gaan houden en ik hoop dat dit ook voor mijn lezers het geval gaat zijn. In dat geval wil ik niets liever dan ze op een later moment trakteren op nog meer mooie, boeiende delen van deze saga."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden