<p>Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.</p>

Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.

(Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

TILBURG - In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin vragen van lezers over werk worden beantwoordt. 

Deze week de vraag van Anja (62 jaar): Vorig jaar heb ik voortijdig afscheid moeten nemen van mijn werk als secretaresse. Het niet meer meedraaien in de maatschappij valt me zwaar. Ik wil misschien vrijwilligerswerk doen. Aan de andere kant ben ik het er niet mee eens dat zoveel werk vrijwillig moet worden gedaan. Wat is jullie advies?

“Beste Anja, Onze maatschappij leunt voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. Het is werk dat je onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving. Het mag geen winstoogmerk dienen. Gelukkig zijn er veel leuke vrijwilligersfuncties te vinden die niet ten koste gaan van betaald werk. Het doen van vrijwilligerswerk komt niet alleen ten goede aan het welzijn van anderen, maar ook aan dat van jezelf. Mijn advies is daarom: ga ervoor! Vind je het lastig de eerste stap te zetten? Kijk dan eens op www.mensstilburg.nl. of op de vrijwilligersvacaturebank van Contour de Twern. Veel succes!”

Regine Griep

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden