Met z'n allen op een kluitje, zoals hier bij de inauguratie van Prins Knet d'n Irste, is natuurlijk niet zo handig in tijden van een pandemie.
Met z'n allen op een kluitje, zoals hier bij de inauguratie van Prins Knet d'n Irste, is natuurlijk niet zo handig in tijden van een pandemie. (Foto: )

Carnaval in Kruikenstad gaat door, vooral op afstand

TILBURG – Het zal een ander carnavalsseizoen worden dan voorgaande jaren. Maar carnaval in Kruikenstad (Tilburg) gaat altijd door. Dat is de boodschap van Carnavalsstichting Tilburg, die per evenement bekijkt wat de mogelijkheden zijn binnen de geldende maatregelen. Dat de basis zal bestaan uit livestreams, staat wel vast.

Vrijwilligers van de carnavalsstichting zijn al op tijd gestart met de voorbereidingen. “We kunnen niet in de toekomst kijken, maar we willen wel scenario’s klaar hebben liggen om voorbereid te zijn” zegt voorzitter Patrick Dewez. Een streep door carnaval 2021 is geen optie. “We zijn er van overtuigd dat carnaval ook op een veilige en verantwoorde manier gevierd kan worden” aldus Dewez. De officiële start van het nieuwe carnavalsseizoen, Elf-Elf, wordt via een livestream uitgezonden om mensenmassa te voorkomen. “Samen zijn we groen-oranje en zorgen we voor een veilige carnaval”, aldus Dewez.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden