Foto:Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart Beachy

Ik schrijf deze column wellicht wat tipsy, dus vergeef me de spelfouten, maar ik kom thuis van een avondje ‘Beachy’. Werkelijkwaar een briljant concept. Gooi wat zand op de grond, stamp ook nog eens twee barretjes uit diezelfde en plaats drie foodstands: klaar. En het werkt. Tenminste voor mij. Anders zou ik dit niet tipsy schrijven natuurlijk.

Corona gooit roet in het eten van werkelijk alles, de hele zomer was naar de klote, maar Beachy is een concept dat er voor gezorgd heeft dat studenten, tieners en twintigers tóch hun zomer hebben kunnen vieren. Natuurlijk ga ik dit pas uitproberen en testen als de zomer al voorbij is en de lucht in de middag al zo donker is dat het praktisch nacht lijkt, want ik ben extreem laat als het op trends aankomt. Maar ik heb er écht van genoten. Ergens langs de Ringbaan van Tilburg, voelde het alsof ik niet in deze stad was. Alsof ik écht ergens aan het strand was. Tilburg was héél ver weg. Overigens klopten de prijzen hier ook wel met die aan het strand. De prijzen waren zo hoog als de zee diep is. Zo waan je je natuurlijk ook aan een strandtent of zelfs aan de randstad: geld neertellen voor een biertje waar je in Limburg ongeveer een woonhuis met drie slaapkamers van kunt kopen. Máár het was wel gezellig. Dat zegt mijn hoofd tenminste nu. Mijn bankrekening zegt morgen iets anders.

Ik ben heel blij dat Tilburg iets heeft weten te regelen. Alleen maar terrasjes met achtergrondmuziek is ook niet alles. En die mannen van security die iedere drie seconde iemand moeten herinneren aan de regels, die iemand die gehurkt bij een tafel zit moeten aanspreken en die mensen uit elkaar moeten houden zijn nu natuurlijk ook weer lekker aan het werk. Hoe irritant de beveiliging ook is met hun waarschuwingen: good for them dat ze weer aan het werk mogen. Ja, dit is echt voor iedereen een win-win situatie. Behalve voor mij eigenlijk. Want ik moet mijn column tipsy schrijven, terwijl ondertussen mijn portemonnee compleet leeg is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden