Meer meer afstand van elkaar dan bij de vorige editie gaan StadsTuinderij Piushaven en Food 013 er voor: een proeverij en markt met gezonde streekproducten.
Meer meer afstand van elkaar dan bij de vorige editie gaan StadsTuinderij Piushaven en Food 013 er voor: een proeverij en markt met gezonde streekproducten. (Foto: )

ZomerSmaak: vers en dichtbij is goed en gezond

Na de drukbezochte edities in 2019 houdt StadsTuinderij Piushaven deze zomer, in samenwerking met 013 Food, vanwege alle coronaperikelen slechts één zomerse lokale streekmarkt/proeverij, genaamd ‘ZomerSmaak’. Liefhebbers van lokaal en lekker voedsel kunnen dat donderdag 10 september kopen en proeven bij de kramen en karren van streekboeren en -producenten uit de buurt.

TILBURG - Wegens corona is het maximaal aantal producenten dit jaar vastgesteld op twintig. Dit keer geen lange aanschuiftafels op het sfeervolle groene marktplein, maar (sta)tafels en stoelen op anderhalve meter afstand om de verse aankopen te nuttigen. Uiteraard mogen enkel standhouders én bezoekers zonder coronagerelateerde klachten het terrein betreden, wordt iedereen gevraagd zich aan de coronaregels te houden én zijn er gelegenheden om handen te desinfecteren.

De StadsTuinderij wil met deze avondproeverijen 013 Food, StadsTuinderij Piushaven en lokale boeren en producenten meer bekendheid geven en meer streekproducenten aan de tuin verbinden. Ook worden de stadsbewoners direct in contact gebracht met lokale boeren en producenten en hun producten. Hun motto: vers en dichtbij is goed en gezond, en zeker ook lekker én gezellig. Er zijn onder andere verse vegahapjes, wijn, bier, brood, crêpes, pizza, thee, koffie, ijs, biologisch vlees, plukfruit, diverse lokale groentes en wel vijftien soorten tomaten van de StadsTuinderij.

Muziek is er deze avond van Flor de Amor. Drie stralende vrouwen laten Argentijnse tango’s, Cubaanse bolero’s en eigen Spaanstalige liederen klinken. ZomerSmaak is donderdag 10 september tussen 18.00 en 21.00 uur te bezoeken bij StadsTuinderij Piushaven aan de Havendijk 47.

StadsTuinderij Piushaven houdt de smaakavond met 013 Food, een organisatie die streeft naar verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden Brabant. Dat doet 013 Food door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten. Zie ook www.013food.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden