Foto:Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart de stort

Ik hou van de stort en ik haat de stort. Het is inderdaad een haat-liefderelatie. Ik hou ervan hoe opgeruimd ons huis is als ik daar geweest ben. En ik hou ook echt van het smijten met spullen en de flauwe grapjes die de medewerkers naar me maken. Maar ik hou niet van wachten. En de wachtrij in de zomer en tijdens coronatijd was zó extreem lang, dat je met de auto sneller in zuid-Kroatië was dan klaar op de stort.

Het wachten in die rij was zo intens traumatisch, dat we niet meer bij de stort zijn geweest deze zomer. Gevolg: de hele berging ligt vol dozen, plastic, huisvuil en tuinvuil. Het scheelt dat ik die deur dicht kan trekken en het niet hoef te zien. Maar het duurt nu wél minstens zeven jaar voor we dit met de reguliere containers weggewerkt hebben. Na een hele tuinverbouwing en het kopen van nieuwe meubels (want dat is ook érg belangrijk) lag onze voortuin óók vol. Pallets, sierkeien (eigen gewoon zwerfkeien, maar die krijg je niet verkocht of weggegeven als je ze zo noemt) en een bigbag vol zooi: onze voortuin was zelf een stort geworden. Scheelt natuurlijk wel reistijd als je een stort in je voortuin gecreëerd hebt. Maar daar iedere dag tegenaan kijken maakte mij dus wél gek. Ik kon niet de deur achter me dichtdoen en doen alsof het weg was. Helaas.

Ik deelde mijn frustratie met de buren en zij wezen me op op een buurtapp. Nou ben ik eigenlijk tegen buurtapps. Ik zit namelijk niet te wachten op berichten zoals ‘er loopt een vreemd onguur persoon rond, in de gaten houden’ als ik ‘s nachts thuiskom van borrelen. En ook op berichten over mensen die hun kat kwijt zijn, zit ik niet te wachten. Ik ben de kat namelijk áltijd kwijt en deel dat ook niet met de buurt. Maar nu moest ik van mijn meuk af dus een uitstapje naar een buurtapp was noodzakelijk. En jawel, binnen een week zijn de keien en pallets opgehaald. Naar het werk gaan, thuis komen en je voortuin leeg zien. Voelde toch een beetje als (omgekeerde) Kerst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden