Foto:

Omroep Tilburg neemt speciale editie Milieucafé op in Paradox

De herfsteditie van het Milieucafé komt donderdag 24 september weer uit Paradox. Maar het wordt wel een bijzondere productie, te weten een tv-uitzending van Omroep Tilburg die wordt opgenomen in het café. Vertrouwd zijn de interviews met aansprekende gasten. Dit keer over extra (corona)ruimte voor fietsers en over actueel actievoeren met Extinction Rebellion.

TILBURG - Tijdens de opnamen is er ruimte voor 20 gasten. Deze mensen moeten zich aanmelden en vervolgens wordt er geloot. In de loop van de week na het café zal deze uitzending van een uur worden uitgezonden op het reguliere tv-kanaal van de omroep.

Coronafietsen

In Milaan, Brussel, Barcelona, Parijs, Berlijn, Sevilla en ook in Tilburg krijgen fietsers tegenwoordig meer ruimte in het verkeer. Zo kunnen ze beter voldoen aan de anderhalve meter-norm. Hoe ziet dit er in de praktijk uit, en werkt het? Aan de hand van een rondje door Europa wordt de lokale situatie besproken met verkeersprofessor Ineke Spapé en verkeerswethouder Mario Jacobs.

Klimaatactie

Extinction Rebellion (XR) is een internationale klimaatbeweging die op allerlei manieren probeert om overheden over te halen tot serieus beleid. De maand september staat in het teken van de September-rebellie. Daarover een gesprek met Annemieke Ros en Emmy Boele van XR Brabant. Wat houdt hen bezig, wat voor acties hebben ze georganiseerd en lukt dat überhaupt wel in de anderhalvemetersamenleving?

Muziek en meer

De muziek wordt verzorgd door Famke en Robin; ze leerden elkaar kennen toen ze studeerden in Tilburg maar gingen echt muzikaal samenwerken in Rotterdam. Eerst in een elektropop-trio, tegenwoordig is hun muziek meer akoestisch en ingetogen. Dit past ook wel in de huidige overprikkelde tijdgeest. En de afsluiting is de vertrouwde specialiteit van Frans van der Meer en Jeroen de Leijer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden