Samuele (17) uit Italië
Samuele (17) uit Italië (Foto: Travel Active)

Samuele uit Italië zoekt een gastgezin in Tilburg, maar waar kan hij terecht?

Over twee weken staan ze al op de stoep: jongeren uit alle werelddelen komen naar Nederland om hier een periode naar de middelbare school te gaan. Eén van die studenten is de Italiaanse Samuele (17). Om dit mogelijk te maken, zoekt de organisatie Travel Active naar een gastgezin.

TILBURG - Dorine van de uitwisselingsorganisatie Travel Active geeft toe dat dit jaar een extra uitdagend plaatsingsseizoen is. “Mensen vinden het heel spannend om het buitenland in huis te halen. We blijven de richtlijnen volgen en wij nemen onze verantwoordelijkheid. We werken met partnerorganisaties in het buitenland die de verantwoordelijkheid met ons delen.”

Samuele

Samuele zoekt voor een schooljaar een gastgezin. Hij wil in Nederland bij een basketbalclub spelen. Het is altijd al zijn droom geweest om op uitwisseling te gaan. “Ik heb veel doelen voor mijn uitwisseling: ik wil graag veel nieuwe mensen leren kennen, nieuwe vrienden maken, Nederlandse leren (dat zeker weten), een nieuw schoolsysteem ervaren en mij onderdompelen in jullie cultuur.”

Gastgezin worden in Tilburg

Dorine geeft aan dat de meeste gastgezinnen iemand hosten omdat zij de student hun uitwisseling gunnen. Een andere motivatie is om te leren over de eigen Nederlandse cultuur en over de cultuur van de student. “De student wijst je op dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, zoals dat wij altijd de gordijnen open hebben en dat Nederlandse wegen zo georganiseerd zijn”, zegt Dorine. Iemand in huis nemen is op vrijwillige basis. Het gastgezin zorgt voor kost en inwoning, de overige kosten komen voor rekening van de student. Travel Active zorgt voor een fiets. In de regio is een local coordinator actief bij wie het gastgezin terecht kan.

Meer informatie

Ook gastgezin worden voor een buitenlandse student? Neem voor informatie contact op met het team van High School Holland: highschoolholland@travelactive.org of 085 222 4810, of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden