Foto: Mariette Denissen

Duik de geschiedenis in tijdens de Kinderboekenweek 2020

De Kinderboekenweek 2020 duurt van 30 september tot en met 11 oktober. Het thema dit jaar is ‘En toen?’ Van prehistorie tot aan de riddertijd en van de oudheid tot de Tweede Wereldoorlog. Alles komt voorbij tijdens de activiteiten in de Bibliotheek én online.  

TILBURG – Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!  

Tijdens deze Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd met de allerleukste activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek Wagnerplein. 

 Activiteiten in de Bibliotheek Wagnerplein: 

Woensdag 7 oktober in de werkplaats: Reis mee terug in de tijd! En ontmoet vreemde dieren uit een andere tijd door Studio Droombeeld.

Tijdens de workshop ontmoet je de vreemde dieren, die ooit op onze aarde leefden: trilobieten, dinosauriërs, sabeltandtijgers en nog vele anderen. Samen met Studio Droombeeld reizen we terug in de tijd en teken je zelf vreemde dieren in één van de vier tijdperken. Door middel van het green screen sta jij misschien straks wel midden in de ijstijd tussen de sabeltandtijgers! 

Wanneer: woensdag 7 oktober. Tijd: 13.00 tot 14.30 uur. De workshop is voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Entree: gratis. Aanmelden is verplicht en kan via mail: wagnerplein@bibliotheekmb.nl of telefonisch: 013-5470855.

- Zaterdag 10 oktober theatervoorstelling De geschiedenis van het schrift. Door Theater Van Niks en Van Alles en Curiosityworld. Een voorstelling voor kinderen, waarbij theater, humor en informatie elkaar afwisselen. 

Hoe schreven onze opa’s en oma’s vroeger. Tijdens deze komische theateract schrijft Oma Nellie haar Kees een liefdesbrief. Maar wat was er vóór de houtskool? Voor de boekdrukkunst? En zal Oma ooit “swipend” haar liefdesteksten versturen? In oude dozen ontdekt Oma Nellie oude spullen (van toen ze zelf nog een kind was), ook van haar ouders (dus nog ouder), haar eigen 1e kinderboek (versleten en vergeeld) én ze ontdekt houtskool, een kroontjespen... 

Na de theateract verzorgt Sandra van Curiosityworld een kinderlezing, waarin we teruggaan naar vroeger. Je steekt er een heleboel van op! Aansluitend is er ruimte voor vragen, voelen en beleven van de materialen. 

Wil je erbij zijn? Je bent van harte welkom. Wanneer: zaterdag 10 oktober. Tijd: 15.00 tot 16.00 uur. Leeftijd: 7 t/m 11 jaar. Entree: 5 euro euro (ouders gratis). Aanmelden is verplicht en kan via mail: wagnerplein@bibliotheekmb.nl of telefonisch: 013-5470855.

- Zaterdag 24 oktober verteltheater: De draad van Alexander door Bureau Vanaf2. Een voorstelling over hoe iemand kunstenaar wordt. Het verhaal van de jonge Alexanderdie met zijn handen van draad alles kan maken waar hij over droomt.  Een fiets, een monster, een gek dier…zelfs een circus. Toch mist er iets... Hoe kan hij iets maken dat uit zichzelf beweegt?  

Er wordt een lied gezongen van Eric Satie, een componist uit de tijd van Calder en er is ook andere klassieke muziek te horen uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De voorstelling is gebaseerd op het boek van Sieb Posthuma over zijn favoriete kunstenaar Alexander Calder. 

- Workshop: Illustreren met draad door Studio Droombeeld. Ben je geïnspireerd geraakt, dan kun je na de voorstelling als een echte kunstenaar aan de slag met draad en maak je een mooi figuur uit je eigen fantasie of uit het boek na. 

Wanneer: zaterdag 24 oktober. Tijd: Theater 12.30 tot 13.30, workshop 13.30 tot 14.30 uur. Leeftijd: 6 t/m 11 jaar. Toegang theater: 5 euro (ouders gratis toegang)De workshop is gratis maar is alleen te boeken samen met de theatervoorstelling. Hiervoor is beperkt plaats. Aanmelden is verplicht en kan op: www.bibliotheekmb.nl/kinderboekenweek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden