<p>Muziekids on tour op het Pieter Vreedeplein. Rad van avontuur met kinderliedjes en de muzikanten op het Pieter Vreedeplein. </p>

Muziekids on tour op het Pieter Vreedeplein. Rad van avontuur met kinderliedjes en de muzikanten op het Pieter Vreedeplein.

(Foto: )

Muziekids in de buitenlucht

Zondagmiddag 13 september hebben we - studioleiders en vrijwilligers - op het Tilburgse Pieter Vreedeplein muziek gemaakt. Dit om eens buiten onze Studio iets voor kinderen, ouders en opa’s en oma’s te doen. 

TILBURG - Het was heerlijk weer en het was reuzegezellig. Kinderen konden draaien aan een rad van avontuur met daarop titels van kinderliedjes. We speelden het liedje waar het rad stopte. Als het te druk werd met toeschouwers stopten we even met spelen, zodat mensen weer doorliepen. 

Dit om veilig te kunnen werken en zo corona geen kans te geven. Ook zaten de muzikanten uiteraard op afstand van elkaar. We speelden akoestisch, op gewone instrumenten. Alleen werd de zang een beetje versterkt zodat we onze stemmen niet hoefden te forceren. Naast het kinderrepertoire hadden we ook een twintigtal klassieke popsongs ingestudeerd voor volwassenen, maar de kinderliedjes werden toch het meest gespeeld. 

Mede omdat kinderen graag aan het rad draaien. We vonden het heerlijk om te spelen, maar namen ook de tijd om uitleg te geven over ons werk in de Muziekids Studio. Met een collectebus haalden we geld op om ons werk in de Studio vol te kunnen blijven houden. De opbrengst was ongeveer 250 euro! Reactie van een moeder: “Erg geslaagd, dit optreden in het centrum van de stad. Wat doen jullie mooi werk. Vikje heeft in ieder geval de dag van zijn leven gehad.” Daar doen we het voor!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden