Foto: Paul Janssen

De Kwekerij met locatie voorstellingen heel weekend in Theaters Tilburg

Wegens succes geprolongeerd: Het Zomerfeest van De Kwekerij krijgt een vervolg in Theaters Tilburg onder de naam Oogstfeest. Van 28 tot en met 30 augustus vierde De Kwekerij haar 25-jarig jubileum met een Zomerfeest op Bosvreugd. Dit weekend met vijf uitverkochte en enthousiast ontvangen voorstellingen krijgt nu een vervolg op 9, 10 en 11 oktober in Theaters Tilburg.

TILBURG - In Oogstfeest werkt het uit Tilburg afkomstige De Kwekerij met tien makers uit verschillende disciplines. Het hele gebouw van Theaters Tilburg is hun speeltuin, waar met theater, dans en muziek 4 totaal verschillende wereldjes gestalte krijgen. Bezoekers maken in kleine groepjes een dwaaltocht door het gebouw onder leiding van gidsen, waarbij ze van de ene verrassing in de andere vallen. De voorstellingen in Bosvreugd vormen weliswaar de inspiratiebron voor de scènes, maar in veel opzichten is het Oogstfeest een nieuwe productie. Herkenbaar blijven de sterk visuele stijl en de voorliefde voor absurde humor van De Kwekerij.

Over De Kwekerij

De Kwekerij bestaat 25 jaar en heeft als locatie-theatergezelschap een stevige reputatie opgebouwd in haar thuisbasis Tilburg/Brabant. In een mix van theater, dans, muziek, poëzie, video en vormgeving wordt elke werkelijkheid aangepakt en omgetoverd tot een eigenzinnig universum dat afwisselend verwondert, confronteert, ontroert, relativeert en actuele kwesties voor het voetlicht brengt. Theaters Tilburg directeur Rob van Steen: “Ik zag Zomerfeest bij Bosvreugd en wist meteen dat dit een vervolg moest krijgen in ons theater. In augustus waren alle voorstellingen uitverkocht. Goed dat meer mensen kunnen komen kijken naar deze bijzondere jubileumproductie van een uit Tilburg afkomstig gezelschap.”

Makers

Aan Oogstfeest werken mee: Batja ten Kortenaar (choreografie), Hanne Schillemans (choreografie en dans), Hans Maas (maker, acteur), Janne Kusters (vormgeving), Joost van Dijk (compositie en muziek), Joris van Midde (regie, artistieke leiding), Leon van Egmond (muziek), Lili Kok (dans), Tommy Pham (dans), Lonne Gosling (maker, acteur), Marcel Roelfsema (maker, acteur), Thomas Boer (maker, acteur), Isabelle Savelkoul (zakelijke leiding en productie).

Kaartverkoop

Oogstfeest vindt plaats in Theaters Tilburg op vrijdag 9 oktober (20.00 uur), zaterdag 10 oktober (16.00 en 20.00 uur), zondag 11 oktober (11.00 en 16.00 uur). Tickets à 17,50 en 12,50 uur zijn te bestellen via theaterstilburg.nl en van donderdag t/m zaterdag via 013-5432220 en aan de balie (13.00 tot 18.00 uur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden