<p>Winnaar Mannen gala 2019 Mike Foppen.</p>

Winnaar Mannen gala 2019 Mike Foppen.

(Foto: Van de Laarschot Fotografie )

Warandeloop Tilburg gaat (voor alsnog) door

TILBURG - In tegenstelling tot de massale uitval van evenementen sinds de komst van Covid-19 is de Warandeloop Tilburg verheugd te kunnen melden dat op 21 en 22 november, weliswaar in aangepaste vorm, de Warandeloop gehouden zal worden. De Warandeloop 2020 zal, in overleg met de Atletiekunie en de Gemeente Tilburg, alleen opengesteld worden voor wedstrijdatleten en recreanten. Dit heeft tot gevolg dat de populaire onderdelen zoals Wandelen, WarandebyNight, Scholierenlopen, Aangepast sporten en Businessrun niet doorgaan.

In het weekend zijn acht verschillende tijdslots ingericht om zo een gespreide deelname van maximaal 250 deelnemers per tijdslot mogelijk kunnen maken. Het programma kent dit jaar een ruimere opzet waarbij op zaterdag (traditioneel) de wedstrijden voor de jeugd tot en met de C-junioren plaatsvinden en op zondag de wedstrijden vanaf B-junioren (U18).  Op zaterdag en zondag kunnen recreanten op vier momenten in groepen van maximaal 250 deelnemers veilig deel nemen. Daarnaast starten ze in startwaves op 2,5 meter afstand.

Op zondag staan ook de bekende gala wedstrijden op het programma. Dit jaar zal de nadruk veel meer op deelname van de Nederlandse topatleten komen te liggen. Ook uit België blijkt veel belangstelling te bestaan om aan de altijd sterk bezette Warandeloop Tilburg deel te nemen. De komende periode zal blijken in welke mate buitenlandse atleten, binnen de coronarichtlijnen, toe gelaten kunnen worden.

Om het evenement binnen de coronarichtlijnen te houden is er geen publiek en maar een beperkt aantal begeleiders welkom op het terrein. De inschrijving gaat op zaterdag 26 september open. Meer info staat op www.warandeloop.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden