<p>Wethouder Berend de Vries overhandigt een social sofa aan Hannes de Jong. </p>

Wethouder Berend de Vries overhandigt een social sofa aan Hannes de Jong.

(Foto: Nicole Severijns)

Fietsaccu-revisie.nl is Impactmaker van het kwartaal in Tilburg

TILBURG - Hannes de Jong is met zijn bedrijf Fietsaccu-revisie.nl gekozen tot Impactmaker van het Kwartaal. Het enige bedrijf in Nederland dat tussen de 150 en 400 fietsaccu’s per week een tweede leven geeft en dat alles met een constante kwaliteit en snelheid. Wethouder Berend de Vries (economie) reikte dinsdag 22 september als erkenning een miniatuur social sofa uit tijdens een bezoek aan Fietsaccu-revisie.nl.

“Hannes is gestart omdat hij niemand kon vinden die accu’s snel en van een constante kwaliteit kon repareren", vertelt De Vries. "In slechts twee jaar tijd zijn ze de beste en grootste in Nederland. Dat verdient erkenning. Ook omdat ze met hun processen de wereld een stukje beter maken én plek bieden aan werkzoekenden en stagiaires op diverse niveaus. Ik ben onder de indruk van de daadkracht van Hannes en trots op dit Tilburgse maakbedrijf.”

Milieu en portemonnee
Revisie van versleten e-bike accu’s is de laatste jaren in opkomst omdat steeds meer consumenten de voordelen zien voor het milieu en voor hun eigen portemonnee. Deze snelle groeier – sinds 2017 jaarlijks meer dan 100 procent - is bezig met een keurmerk, heeft de BOVAG achter zich en werkt aan alternatieve toepassingen voor de restproducten afkomstig uit de gebruikte accu’s. Dit doet hij om het directe afval te reduceren en om zijn personeel, waarvan ongeveer een derde bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in de winterperiode aan het werk te houden.

Geen rocket science
Hannes de Jong: “Fietsaccu’s reviseren is geen rocket science maar honderden in een week reviseren van diverse modellen en die veilig krijgen en van constant hoge kwaliteit is wel een uitdaging. Wij zijn de enige die BOVAG gecertificeerd zijn en dat is niet voor niets. Ze hebben wel in wat keukens gekeken. Het leeuwendeel van wat er gereviseerd wordt in Nederland, gebeurt wel hier. Maar het is nog maar een druppel op de gloeiende plaat. 15.000 accu´s worden per jaar gereviseerd, terwijl er jaarlijks 400.000 nieuwe e-bikes worden verkocht. Onze missie is dan ook meer consumenten laten weten dat je goed en veilig de fietsaccu kunt laten reviseren en dat dat beter voor het milieu en je portemonnee is.”

Het bijzondere verhaal van Hannes en hoe hij terechtkwam in de wereld van fietsaccu revisies is vanaf 28 september te lezen via de website van Make It in Tilburg.

Impactmaker
Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van de gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Zij zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden