<p>Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.</p>

Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.

(Foto: )
Vraag & Arbeid

Vraag en Arbeid: Baas vertellen over loopbaantraject?

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin vragen van lezers over werk worden beantwoordt. Deze week de vraag van Han (45 jaar): Ik zit sinds kort in de ziektewet en weet eigenlijk al dat ik niet meer wil terugkeren in mijn oude baan. Ik zou graag een loopbaantraject volgen om te ontdekken wat ik wil en kan, maar wil dit liever niet op mijn werk vertellen. Wat is jullie advies?

TILBURG - Beste Han, In een normale situatie mag je zeker een loopbaantraject volgen zonder dat je werkgever dat weet. Maar in geval van langdurige ziekte is jouw werkgever mede verantwoordelijk voor jouw re-integratie. De mogelijkheden om te re-integreren in jouw eigen organisatie moeten dan eerst uitgebreid worden onderzocht. Wanneer hiervoor geen mogelijkheden zijn, wordt ‘spoor 2’ opgestart: begeleiding bij het vinden van een functie buiten de organisatie. Het is belangrijk dat jouw werkgever ook op de hoogte is van de acties en ontwikkelingen hierin. Wanneer je langdurig ziek bent is op eigen initiatief een loopbaantraject volgen dus niet verstandig. Het is beter om er met je werkgever over in gesprek te gaan. 

Veel succes! Regine Griep

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden