<p>Spoorpark in de zomer</p>

Spoorpark in de zomer

(Foto: Francis Huisman)

‘Eetcoupé’ uitgerangeerd in het Spoorpark

Tilburg - De voormalige restauratiewagon krijgt donderdag 8 oktober een plekje in het Spoorpark. Naar verwachting zal het rijtuig in de loop van de middag geplaatst zijn in het park. Het rijtuig krijgt zijn plek op het stuk spoor aan het Oostplein van het park, naast het waterplein en vóór de ingang van Stadscamping Tilburg.

Zodra de wagon op z’n plek staat en de werkzaamheden aan de buitenzijde volledig afgerond zijn, wordt de wagon overgedragen aan Stichting Stadscamping Tilburg. Daarna gaan de vrijwilligers van de camping aan de slag met het interieur van het rijtuig. De planning is het rijtuig volgend kampeerseizoen in gebruik te nemen.

Eyecatcher

Bijna drie jaar later gaat de wens van Stichting Spoorpark en Stadscamping Tilburg in vervulling. De saneringswerkzaamheden aan het rijtuig begonnen in juni 2020. asbest en chroom-6 werden verwijderd, het plaatwerk is hersteld. Het dak is waterdicht gemaakt en het rijtuig is geschilderd in de originele groene kleur. De ramen worden vervangen na het transport. En dan heeft het rijtuig een nieuwe (eind)bestemming in het Spoorpark. Samen met Stichting Spoorpark en de Stadscamping Tilburg kijken alle parkpartners uit naar deze eyecatcher in het Spoorpark!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden