<p>Deze letters zullen vanaf 2021 van de gevel van Theaters Tilburg verdwijnen, als Lucebert zijn deuren sluit. Foto: Google Streetview</p>

Deze letters zullen vanaf 2021 van de gevel van Theaters Tilburg verdwijnen, als Lucebert zijn deuren sluit. Foto: Google Streetview

(Foto: Google Streetview)

Theaterrestaurant Lucebert sluit deuren vanaf 2021

Theaterrestaurant Lucebert bij Theaters Tilburg sluit per 1 januari 2021 definitief de deuren. Dat maakte theaterdirecteur Rob van Steen onlangs bekend. Theaters Tilburg ziet zich genoodzaakt deze beslissing te nemen door de aanhoudende crisis en financieel onzekere toekomst.

TILBURG - De exploitatie van het in de schouwburg gevestigde restaurant Lucebert stond al enige tijd onder druk, en is als gevolg van de coronacrisis, de dalende bezoekersaantallen en de ingestorte evenementenmarkt in een neergaande spiraal beland. Beëindiging van het restaurant is volgens Rob van Steen de enige manier om verregaande aantasting van de financiële positie van Theaters Tilburg als geheel te voorkomen.

Bezuiniging

Over het voornemen en de gevolgen ervan voor het personeelsbestand wordt overlegd met de ondernemingsraad. Het voorgenomen besluit treft negentien medewerkers van Theaters Tilburg. Het komt bovenop de bezuinigingsmaatregel om de tijdelijke contracten van tientallen oproepmedewerkers dit najaar niet te verlengen.

Dit jaar nog open

Theaters Tilburg biedt dit najaar zo’n honderdvijftig voorstellingen en concerten, het restaurant is op voorstellingsdagen geopend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden