<p>De Krachtcentrale 013 houdt bijeenkomsten over vriendschap en sociale contacten. Initiatiefnemers Gerda en Sanne gaan graag van start.</p>

De Krachtcentrale 013 houdt bijeenkomsten over vriendschap en sociale contacten. Initiatiefnemers Gerda en Sanne gaan graag van start.

(Foto: )

Nieuw: De Krachtcentrale Social Club

De Krachtcentrale 013 is inmiddels een begrip in de stad. Je kunt er terecht voor loopbaanbegeleiding, re-integratie en burn-out herstel. Maar ze doen meer. Speciaal voor mensen die hun netwerk willen uitbreiden, is er een nieuw initiatief in het leven geroepen: De Krachtcentrale Social Club.

TILBURG - Gerda de Ruijter, medeoprichter en trainer van De Krachtcentrale vertelt hoe het initiatief is ontstaan: “Wat ons opviel bij De Krachtcentrale is dat er heel veel leuke mensen meedoen. Een aantal van hen heeft een klein netwerk en weinig of geen vrienden. Merlijn, één van de deelnemers in de Krachtcentrale en ik besloten hier iets aan te doen. Sanne en Rubina, twee andere deelnemers, vonden dit zo’n goed idee dat ze graag mee wilden doen.”

Sanne vertelt: “Ik vind het leuk om dingen te organiseren voor én mét elkaar. We hebben een plan gemaakt. Merlijn startte een onderzoekje naar waar en hoe je nieuwe mensen kunt leren kennen. Hij onderzocht daarbij ook wat er al is op dit vlak: Vrijwilligerswerk, verenigingen, sites en apps. Hij bracht alles in kaart. We waren het er al snel over eens dat het accent moet komen te liggen op samen dingen doen én elkaar helpen en steunen bij het zetten van concrete stappen. We willen mensen bij elkaar brengen die elkaar stimuleren om nieuwe contacten aan te gaan, of oude vriendschappen nieuw leven in willen blazen. De nadruk ligt op elkaar stimuleren om dingen te ondernemen met anderen. Denk aan picknicken in het park, een filmpje pakken en het doen van vrijwilligerswerk.”

Gerda vult aan: “Het gaat in de Social Club ook over; waar vind je mensen die goed bij je passen? Hoe maak je vrienden of waar kun je leuke kennissen opdoen? En hoe stap je over een drempel als het de vorige keer niet lukte? Elke twee weken komen we samen. Er is ruimte om successen te vieren en ook om mindere ervaringen met elkaar te delen”

De Krachtcentrale 013 biedt verschillende trajecten en activiteiten, gericht op het meedoen in de maatschappij of het vinden van betaald werk. Meer informatie staat op www.dekrachtcentrale 013.nl.

Wil jij ook je netwerk uitbreiden en meer informatie over de Social Club? Vanaf 28 oktober start De Krachtcentrale 013 met vijf Social Club bijeenkomsten. Er is plaats voor zeven deelnemers. Je kunt je aanmelden bij Gerda de Ruijter via gerda@dekrachtcentrale013.nl of 06 190 77 041. De bijeenkomsten zijn vanaf woensdag 28 oktober elke twee weken tussen 10.00 en 12.00 uur bij De Krachtcentrale 013 aan de Boomstraat 131.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden