Foto:

Geen Opstoet dit jaar

TILBURG - Carnavalsstichting Tilburg houdt dit jaar geen openbare evenementen. Dat betekent dat feesten als d’n Opstoet en Kruikenstad in Koor niet doorgaan. "Het groen-oranje gevoel zit echter in de harten en zielen van álle Kruiken en Kruikinnen", is Carnavalsstichting Tilburg van mening, "dus gaat Carnaval in Kruikenstad altijd door! We gaan carnaval misschien niet vieren zoals gewend, maar we doen er alles aan om het door iedereen te laten beleven."

“Carnaval is het feest van verbroedering, verbinding en naastenliefde", zegt voorzitter Patrick Dewez. "We feesten, lachen, drinken en huilen samen, óók, of misschien wel juist, in deze moeilijke coronatijd. Laten we ook dit jaar troost bieden en verbinding zoeken, ook zonder de feesten en ontmoeting waar iedereen zo naar verlangt.”.

De Stichting windt er geen doekjes om: er zijn géén openbare evenementen in Kruikenstad dit seizoen. "We maken het niet mooier dan het is. De vele vrijwilligers van Carnavalsstichting Tilburg denken na over alternatieven. Het eerste evenement is ‘Elf-Elf’, wat wordt uitgezonden via een livestream. Op die manier geven we het groen-oranje vlammetje zuurstof en laten we het vuur in Kruikenstad branden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden