Shishani & Namibian Tales verbindt de rijke traditie van haar vaderland Namibië met westerse invloeden als soul en jazz.
Shishani & Namibian Tales verbindt de rijke traditie van haar vaderland Namibië met westerse invloeden als soul en jazz. (Foto: )

Afrikaans met jazz en soul

Zangeres, songwriter en gitariste Shishani verbindt de obscure, maar rijke traditie van haar vaderland Namibië met westerse invloeden als soul en jazz. In haar composities is de traditionele muziek van Namibië en andere delen van Afrika steeds het vertrekpunt. Haar teksten zingt ze zowel in het Engels als in het Oshiwambo waarmee ze opgroeide. Mede dankzij onverwachte harmonieën en ritmes klinkt de in diepe traditie gewortelde muziek van Shishani & Namibian Tales verrassend eigentijds en verfrissend. Op zaterdag 17 oktober speelt het kwartet in Paradox.

Shishani en haar bandleden zijn ware wereldreizigers. Voor dit project reisden ze onder meer af naar de Kalahari-woestijn. Naast zangeres en gitariste Shishani bestaat de groep uit cellist Bence Huszar, kora-speelster Debby Korfmacher en percussionst Sjahin During. Die laatste speelde al in Paradox met de groep Arifa.
Kaarten winnen voor dit concert? Stuur een e-mail naar prijsvraag@paradoxtilburg.nl en maak kans op 2 vrijkaarten.

Muziekpodium Paradox - Jazz & More

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden