Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart woonwinkels

Zoals jullie weten ben ik echt wild van woonwinkels. Overigens ook van gewone winkels momenteel. Ik ben namelijk al sinds maart niet meer in een fysieke kledingwinkel geweest. Ik ben de fase van afkickverschijnselen al voorbij en ben nu gevoelloos geworden. Ik denk dat wanneer we weer fatsoenlijk mogen winkelen, ik daar een nationale feestdag van ga maken. Zelfs de supermarkt is een uitstapje geworden in deze quarantaine-tijd.

Maar woonwinkels durf ik nog wel aan. Niet alleen omdat ik - omdat ik thuiswerk - mijn hele interieur weer wil vervangen, maar ook omdat er genoeg ruimte is en er afstand gehouden kan worden. En anders houd ik wel een vaas voor me. Want iedere woonwinkel die ik binnen loop, loop ik naar buiten met een vaas. Ook al heb ik er daar al 37 van in huis en 1038 van op zolder in de opbergruimte. Mijn schoonmoeder heeft hetzelfde, maar dan met kussens. Wij zouden echt zelf een winkel kunnen starten met alle decoratie die we kopen. We zijn beide eksters overigens, want alles dat glimt, daar gaat ons oog naartoe en dat willen we in onze pootjes krijgen.

Ik woon al tien jaar in Tilburg en ik heb nooit geweten dat hier zoveel leuke woonwinkels zijn. Zo zijn we laatst naar Oisterwijk gereden, waar werkelijk álles in de winkel glom en het geld bijna mijn portemonnee uit brandde. En ik met een vaas naar buiten liep. Maar ook in de Reeshof ligt een winkel waar ik niet voorbij kan rijden zonder even naar binnen te schieten. En ook daar blijft altijd iets aan mijn hand plakken. Zie de zeven pakken servetjes met leuke teksten op die op mijn aanrechtblad liggen.
Ik ben zelfs zo fanatiek geworden in mijn ‘shoppingspree’, dat ik met een vriendin uit Limburg (die dus eerst al een uur en een kwartier naar Tilburg moet rijden) naar Barendrecht en Sliedrecht rijd voor bepaalde woonwinkels. Om daarna via Oisterwijk en de Reeshof terug naar huis te rijden. Met een auto die minstens 87 kilo zwaarder is aan het einde van de dag. De auto van mijn vriend welteverstaan, want mijn eigen auto is te klein voor al onze spullen. Ik heb professionele hulp nodig volgens mij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden