Foto:

Teun is nét geen beste klusser van Nederland

UDENHOUT - Hij was er zó dichtbij, maar Udenhouter Teun van Esch moest als finalist toezien hoe hij de wedstrijd Klusser van het Jaar van bouwmarkt Hornbach nipt verloor. Onder zware tijdsdruk tegels zetten, beton slopen en een tuinkeuken bouwen; Teun toonde zich waardig door dertien kandidaten achter zich te laten in zijn strijd om de Gouden Hamer. En een tweede plek is natuurlijk lang niet slecht.

Teun verzekerde zichzelf van een plek in de landelijke finale door zich als ‘Beste Klusser van regio Tilburg’ te kwalificeren. Er waren duizenden aanmeldingen van klussers die foto’s van hun beste project lieten zien. Veel mensen stemden op Teun, die al twee jaar werkt aan de verbouwing van zijn droomhuis. Zo werd hij één van de drie klussers uit de regio met de meeste stemmen.

Aanpoten en opletten
Hij mocht daarom meedoen aan een kwalificatieproef, die eerder deze maand bij elke deelnemer thuis op anderhalve meter afstand werd uitgevoerd. De uitdaging? Een dakpanplaat op een dakbeschot monteren, sneller en beter dan de andere kandidaten. “Dat was wel even zweten”, zegt Teun van Esch, “onder tijdsdruk en met de Hornbach-jury erbij. Echt behoorlijk aanpoten én opletten, want je moest de dakpanplaat zelf op maat maken en ze letten ook op of je het juiste gereedschap gebruikte. Maar het is gelukt: van de drie kandidaten uit de regio heb ik de proef het beste en snelste uitgevoerd.” Dat betekende dat Teun door mocht naar de landelijke finale.

Afvalrace
Op die finaledag op donderdag 8 oktober werden vijftien kandidaten op de proef gesteld en werd hun kluskennis getest. Ze moesten tegeltjes zetten, met een drilboor beton verpulveren en een buitenkeuken bouwen met gootsteen en verzonken barbecue om in de finale te belanden. Een voor een vielen de kandidaten af, Teun knokte zich ronde voor ronde verder.

Lampje brandt (niet)
In de laatste finaleopdracht waren alleen Teun en Jurren Engelage uit Groessen over. De taak: elektra aanleggen. Nieuw voor Jurren, bekend terrein voor Teun (’Ik heb thuis ook alles zelf aangesloten.”). Toch was het na een nek-aan-nekrace de Groessenaar die als snelste zijn lampje liet branden en de Gouden Hamer in ontvangst mocht nemen. Teun hoeft niet te treuren, want runner up zijn in deze wedstrijd is natuurlijk al een hele prestatie.

Wie Teun in actie wil zien, kan de finale terugkijken via:

www.debesteklusservannederland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden