<p>Piet Spijkers (rechts) met ambassadeur Chentsov na de uitreiking van de Orde van Verdienste tweede klasse in De Leyhoeve, waar hij woont.&nbsp;</p>

Piet Spijkers (rechts) met ambassadeur Chentsov na de uitreiking van de Orde van Verdienste tweede klasse in De Leyhoeve, waar hij woont. 

(Foto: )

Orde van Verdienste voor Piet Spijkers

TILBURG - De in Tilburg woonachtige Piet Spijkers, voorzitter van Stichting Humanitaire Hulp Kinderen Oekraïne, heeft afgelopen week een onderscheiding gekregen. En niet zomaar eentje. Het betreft de Orde van Verdienste, een van de hoogste Oekraïense onderscheidingen voor buitenlanders. En dan ook nog eens van de tweede klasse. De eerste had Spijkers al in 2010 gekregen, nu was het tijd voor een promotie.

 En dus werd Piet Spijkers op zijn 81e verjaardag niet alleen gefeliciteerd door zijn familie en vrienden, maar ook door zo’n dertig Oekraïense gezinnen die hij geholpen heeft en door de Oekraïense ambassadeur in Nederland, de heer Vsevolod Chentsov.

Piet Spijkers houdt zich al 30 jaar bezig met het opzetten van projecten in Oekraïne voor weeskinderen, blinden en doveninstituten, inrichting van ziekenhuizen met de nodige apparatuur en nog vele andere ondersteunende activiteiten voor met name minderbedeelde kinderen in Oekraïne. Dat alles onder de vlag van de Stichting Humanitaire Hulp Kinderen Oekraïne.

De verdiensten van Spijkers werden al eerder gewaardeerd met een koninklijke onderscheiding en een gouden speld van de gemeente. Daar kan hij nu dus de Orde van Verdienste tweede klasse aan toevoegen. Andere dragers van de Orde van Verdienste zijn bijvoorbeeld EU-politicus Hans van Baalen en oud-muntmeester Maarten Brouwer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden