Foto:
aangeboden door ABN AMRO

Wat kan je het beste doen met je vermogen?

Als je een vermogen hebt, dan denk je uiteraard na over de beste manier om hier rendement mee te behalen. Rente krijg je immers vrijwel niet meer als het op een bankrekening staat, dus in plaats van dat het geld kost, wil je graag dat je geld voor je werkt. Met de tips in dit artikel helpen we je graag op weg.

Beleg je geld

Het is niet voor niets dat het beursnieuws elke dag weer een prominente plek krijgt in nieuwsmedia. Hoe beleggers zich gedragen, is belangrijk. Omdat hier verschuivingen van vermogen zichtbaar zijn. Misschien is beleggen ook voor jou wel een interessante optie.

Je kunt ervoor kiezen om te beleggen in aandelen van bedrijven waar je zelf hoge verwachtingen van hebt. Maar het kan ook zijn dat je kiest voor de stabiliteit van goud of staatsobligaties. Elke belegging brengt een bepaalde mate van risico met zich mee en het is aan jou om te bepalen hoe risicovol of risicoloos je wilt beleggen.

Laat een vermogensbeheerder voor je beleggen

Maar waarom zou je eigenlijk alles zelf uitvinden? Als je kiest voor vermogensbeheer, dan is er een expert die jouw vermogen optimaal beheert. Al vanaf € 50.000 kun je door een ervaren persoonlijk adviseur je geld laten beleggen. Iemand die precies weet hoe jouw financiële situatie is en die je vermogen inzet op een manier die past bij jou.

Uiteraard geldt bij vermogensbeheer hetzelfde risico als wanneer je zelf gaat beleggen: de waarde van je beleggingen kan dalen. Daarom is het belangrijk dat je alleen werkt met geld dat je niet direct nodig hebt. Zorg ook dat je oog houdt voor de lange termijn en niet voor de waan van de dag. Jouw vermogensbeheerder is ervaren genoeg om je beleggingen te spreiden om op deze manier je risico te minimaliseren.

Of doe er iets anders mee

Je kunt natuurlijk ook op andere creatieve manieren met je vermogen omgaan. Bijvoorbeeld door het te investeren in ideeën die gepitcht worden door jongeren om de stad mooier te maken. Of schenk een bedrag aan een stichting met een ANBI-status, zodat je het algemeen nut helpt én fiscaal voordeel hebt van je schenking.

Het enige echte antwoord op de vraag wat je het beste met je vermogen kan doen, dat kun jij alleen geven. Doe ermee wat bij jou past. Er zijn in ieder geval opties genoeg, waarbij de ene mogelijkheid je meer financieel rendement kan opleveren dan de andere.

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden