<p>Kinderen hebben de toekomst en een stem in de coronamaatregelen. Burgemeester Weterings geeft die door aan Den Haag.</p>

Kinderen hebben de toekomst en een stem in de coronamaatregelen. Burgemeester Weterings geeft die door aan Den Haag.

(Foto: )

Kinderen denken mee over de coronaregels (video)

TILBURG - “Kom met je ideeën!” Zo klonk Ruttes oproep aan jongeren eind mei. Tien kinderen gingen de uitdaging aan: ze deden mee aan workshops in de Bibliotheek LocHal. Hun ideeën presenteerden ze aan burgemeester Weterings die de plannen weer doorgaf aan veiligheidsminister Ferd Grapperhaus.

De kinderen Dunya, Lina, Jayden, Maysa, Hidde, Tushig, Lara, Nina, Vesper en Batu formuleerden vijf adviezen op het gebied van privacy, kennis, cultuur, verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Hiermee beantwoorden zij aan de oproep van premier Mark Rutte, die onlangs de jeugd opriep om mee te praten over de nieuwe anderhalvemetersamenleving. “Kom met jullie ideeën”, zei hij.


Ouderen aan de smartphone
“Geen scholen dicht, maar wel strenger toezicht op de 1,5 meter afstand van juffen en meesters, klonk één van de adviezen”. “Maak geen beloftes die je niet kunt nakomen”, zegt Lina (9). Natuurlijk hadden de kinderen ook tips: “Om eenzaamheid tegen te gaan moeten ouderen leren hoe ze beter smartphones kunnen gebruiken, zodat ze met familie en vrienden kunnen communiceren op afstand”

Burgemeester Theo Weterings noemde dit: “Een fantastische invulling aan de oproep van Rutte.” Nu is het wachten op het antwoord van onze minister-president.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden