<p>Wel vrijwilligerswerk doen, maar je nergens op vastleggen. Dat kan via een vernieuwd systeem van Siza.&nbsp;&nbsp;</p>

Wel vrijwilligerswerk doen, maar je nergens op vastleggen. Dat kan via een vernieuwd systeem van Siza.  

(Foto: )

‘Vrijwilligerstinder’ voor laagdrempeliger sociaal werk

TILBURG - Wel vrijwilligerswerk willen doen, maar niet wekelijks op een vast tijdstip beschikbaar zijn. Om die horde weg te nemen, is zorgorganisatie Siza een nieuwe manier van werving begonnen die moderne oplossingen biedt voor dit bekende probleem. Via een gepersonaliseerd profiel kunnen mensen ook in Tilburg ‘gematcht’ worden aan een vrijwilligersklus.

“We proberen zo flexibel mogelijk te zijn”, zegt Jessy Vogt van Siza. “We hebben zojuist onze nieuwe website gelanceerd: www.sizavrijwilligers.nl. Daarop vinden geïnteresseerden drie tegels. We zoeken maatjes die één op één activiteiten willen doen met cliënten, zoals samen sporten. Daarnaast zoeken we vrijwilligers die op locaties willen meehelpen met bijvoorbeeld samen boodschappen doen, wandelen met bewoners, samen een filmpje kijken, mee naar de soosavond enzovoorts.”

Losse klussen
Siza heeft ook ‘losse’ klussen, voor mensen die wel eens willen helpen, maar zich nergens op willen vastleggen. “Dan kun je terecht bij de eenmalige vragen”, legt Vogt uit. “Wie weet kun je een keer helpen om pannenkoeken te bakken, een tuin op te knappen of noem het maar op.”

Jessy legt uit hoe het in zijn werk gaat. “Je maakt een profiel aan en geeft aan in wat voor vrijwilligerswerk je geïnteresseerd bent. Of je incidenteel of regelmatig wil helpen, en of je bijvoorbeeld graag wil wandelen, koken, of organiseren. Wanneer er een vacature is die past bij jouw voorkeuren, krijg je een melding. Zo maken we de beste match.”

Meer informatie staat op www.sizavrijwilligers.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden