Foto: Beeld: huistelefoon

Sociaal Meldpunt Tilburg blijft bereikbaar, juist nu

TILBURG - Ondanks de verscherpte coronamaatregelen blijft het onafhankelijke Sociaal Meldpunt Tilburg bereikbaar, zij het telefonisch en digitaal. Misschien wel juist nu, nu een sociaal isolement weer op de loer ligt.

“Mensen bellen ons op”, vertelt Hans van het Sociaal Meldpunt, “omdat ze het even niet weten. Wij luisteren naar hun verhaal, stellen vragen en nemen de tijd. En dat vinden mensen al heel fijn.”

Korte lijnen
Het sociaal meldpunt is het onafhankelijk meldpunt voor alle vragen en meldingen over de ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, wonen, werk en inkomen en jeugdhulp. Behalve Hans neemt ook Joyce de telefoon op. “We zijn tijdens de coronacrisis gewoon bereikbaar geweest en hebben ook contact gehouden met diverse organisaties”, legt ze uit. “Grotendeels digitaal en via de telefoon, dat gaat prima. Het is prettig dat we ook korte lijnen hebben met de Meedenkers voor wanneer mensen ondersteuning kunnen gebruiken bij het in gang gaan zetten van hulpverlening.”

Vraag, tip of mening
Hans en Joyce van het Sociaal Meldpunt Tilburg zijn elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar via 013- 202 00 56 of 06-481 710 27. Op de facebookpagina van het Sociaal Meldpunt staat meer informatie en mailen kan ook via info@sociaalmeldpunttilburg.nl. Daar kunnen ook mensen reageren die niet zozeer een vraag, alsook een mening over of dringend advies hebben voor verbetering van het sociale domein in Tilburg. Mensen die zich graag willen aanmelden om Hans en Joyce te helpen om te anderen te helpen zijn ook van harte welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden