<p>Het is stil bij de anders met klanken gevulde Muziekidsstudio.&nbsp;&nbsp;</p>

Het is stil bij de anders met klanken gevulde Muziekidsstudio.  

(Foto: )
Muziekids

Moeilijke tijden voor Muziekids

“Momenteel zijn het toch rare tijden. Laten we hopen dat het aantal coronabesmettingen niet verder uitloopt en dat alles kan door blijven gaan.”

Door John Verbunt

 ”Alles staat nu op een laag pitje. We krijgen vanuit de kinderafdeling dagelijks nog kinderen die onze studio bezoeken, maar het aantal kinderen dat nu dagelijks onze studio bezoekt kan op een hand geteld worden, terwijl we in vroeger tijden dagelijks wel honderd bezoekende kinderen en patiënten hadden. We zijn aan het bekijken om tv-uitzendingen te maken die vanuit onze Muziekidsstudio op de ziekenhuis tv uitgezonden kunnen worden. Moeilijkheid is ook dat we niet mogen zingen in onze studio. In ieder geval niet in groepsverband. We zouden dus eerst het stuk instrumentaal moeten opnemen met enkele muzikanten en daarna de zang door één persoon. Dat erbij mixen en dan is er voor niemand gevaar.”

“Zelf heb ik toevallig vorige week in het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis als patiënt gelegen en als er iets van ETZ TV voor patiënten zou zijn, met liedjes en aardigheden, dan zou dat voor patiënten een geweldig leuk amusement zijn. Voor kinderen allerlei kinderliedjes. Voor volwassenen allerlei liedjes van vroeger tot het populaire genre. Familie kan voor een patiënt zijn favoriete liedje aanvragen. We nemen het live op in onze studio en zenden dat uit op ETZ TV. Alles zonder besmettingsgevaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden