<p>Kinderen worden uitgedaagd om een klein kunstwerkje te maken. Gewoon, voor iemand die ze niet kennen.</p>

Kinderen worden uitgedaagd om een klein kunstwerkje te maken. Gewoon, voor iemand die ze niet kennen.

(Foto: )

Vierhonderd keer kunst uit de Reeshof

TILBURG - Het kunstinitiatief Pakje Kunst krijgt hulp van jonge stadsgenoten bij een project dat uiteindelijk vierhonderd kunstwerken moet opleveren. Met workshops op basisscholen, BSO’s en bieb (zodra dat weer mag) gaan kinderen uit de Reeshof aan de slag om een kunstwerk te maken voor iemand anders.

Bakfietsjuf Marjo Dirks gaat tijdens verschillende kunstworkshops kinderen in de leeftijd 4 - 12 jaar uitdagen om creatief bezig te zijn en als anonieme kunstenaar hun talent te delen met iemand die ze niet kennen. Op school of op de buitenschoolse opvang gaan ze aan de slag voor dit kunstproject, dat de naam ‘Take Over!’ heeft meegekregen.

Workshop
Ook in de Bibliotheek Heyhoef is vrijdag 20 november een workshop gepland, voor kinderen die op hun eigen school of BSO niet kunnen meedoen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier aan ‘Take Over!’ meewerken. Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk via heyhoef@bibliotheekmb.nl.

Uit de automaat
Volgens planning is de bonte verzameling van 9 tot en met 18 december tentoongesteld in de Bibliotheek Heyhoef. Daarna worden de kunstwerkjes verpakt tot een ‘Pakje Kunst’, en zijn ze via een speciale automaat beschikbaar.

Deze Pakje Kunst Take Over! is een initiatief van De Bakfietsjuf, cultuurcoach Nina Ruge en Spruit Meer informatie is te vinden via de website www.spruittilburg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden