<p>Bloemen voor de jubilarissen van Muzemento.</p>

Bloemen voor de jubilarissen van Muzemento.

(Foto: )

Toch nog een feestje voor koor Muzemento

TILBURG - Op de valreep kon Theaterkoor Muzemento met een samenzijn haar jubilarissen in het zonnetje zetten. Op de dag dat de nieuwe coronamaatregelen werden afgekondigd, werden de alt-zussen Jeanne en Marian Schuermans als 25-jarige leden gehuldigd. Net als sopraan Joke den Ouden zelfs als vijftigjarig lid in de schijnwerpers werd gezet.

In de Boszaal kwamen de koorleden bijeen. Niet voor een repetitie, zoals dat na de herstart weer gebruikelijk is, maar voor een informeel samenzijn. “Dat hebben we zo afgesproken”, zegt bestuurslid Cathy van Ierland. “Zo behouden we de onderlinge betrokkenheid ook voor leden die veiligheidshalve nog liever wachten met repeteren.” Met anderhalve meter afstand, automatische ventilatie en alle ramen open werden de coronaregels zo goed mogelijk nageleefd.

“Het zou voorlopig onze laatste bijeenkomst worden”, vervolgt Van Ierland, “want eerder op de avond hadden we de strengere coronamaatregelen aangehoord.” Toch konden de zilveren en gouden jubilarissen nog gefêteerd worden. En dat in het jaar dat het koor haar eigen 65-jarige jubileum niet kon vieren. Van Ierland: “Ondanks het feit dat in maart het jubileumconcert en daarop aansluitende diner chantant niet door kon gaan en vele concerten in verpleeghuizen afgelast moesten worden, hadden we nu toch een gezellige, feestelijke stemming rondom onze jubilarissen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden