<p>Vanaf de Kempentoren inspecteert Sinterklaas de daken van Tilburg.&nbsp;</p>

Vanaf de Kempentoren inspecteert Sinterklaas de daken van Tilburg. 

(Foto: )

Sinterklaas stiekem tóch in Tilburg, gespot in deze video!

TILBURG - Nadat Sinterklaas zijn landelijke intocht heeft gemaakt en in defiléstijl kinderen, burgemeesters en vertegenwoordigers ontving van verschillende Nederlandse plaatsen, is de goedheiligman ‘s nachts naar Tilburg afgereisd om daar alvast poolshoogte op te nemen. 

In een video op de website van Sint in Tilburg is te zien hoe Sinterklaas in het duisternis de Piushaven binnenvaart en na een boodschap van burgemeester Theo Weterings een nachtelijk bezoek brengt aan het Paleis-Raadhuis. Geen intocht, maar een inkijkje in de nachtelijke activiteiten van Sint en Piet.

Geen intocht dus. Maar Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg, de organisatie achter Sint in Tilburg, wil wél graag dat Sinterklaas zich welkom voelt in onze stad. Daarom heeft de organisatie de volgende actie bedacht: hang allemaal een mooie kleurplaat of sinterklaastekening of een poppetje of afbeelding van Sinterklaas of Piet achter het raam. Zo kan Sinterklaas of zijn Pieten op hun nachtelijke rondes zien hoezeer hij gewaardeerd wordt. 

Om de kinderen een handje te helpen is er een kleurplaat op de website van Sint in Tilburg te vinden. Die kunnen de kinderen zo mooi mogelijk inkleuren en voor het raam hangen. Wie het extra leuk wil maken, zet een Sinterklaasje of Pietje of mooi knutselwerkje naast de tekening achter het raam. Sinterklaas heeft beloofd dat zijn Pieten goed rondkijken om de mooiste sinterklaasramen te vinden. Voor de allermooiste sinterklaasramen heeft Sinterklaas ook nog een leuk cadeautje. Met een e-mailadres bij de tekening weet Sinterklaas die winnaars te vinden. 

Wie zich een beetje zorgen maakt dat Sinterklaas het raam niet kan vinden, kan ook een foto van het raam door papa of mama op Facebook laten zetten met @sintintilburg. Dan kan iedereen het Sinterklaasraam bewonderen en de foto met de meeste likes maakt kans op een cadeau.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden