Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013


<p>Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.</p>

Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.

(Foto: )
Vraag & Arbeid

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

TILBURG - In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt deze rubriek, waarin vragen van lezers over werk worden beantwoordt. Deze week de vraag van Tom (39 jaar): Ik heb een drukke baan en na mijn werk heb ik vaak nauwelijks energie over voor andere zaken. Moet ik een andere baan zoeken?

“Beste Tom, Dat hangt ervan af. Hoe lang speelt het al? Wisselingen in energie komen vaker voor en kunnen ook seizoensgebonden zijn. Is er sprake van extra werkdruk, bv. door ziekte van collega’s? Misschien speelt er nog meer? Bv. problemen in de thuissituatie, extra zorgtaken of...?

Onderzoek waar jouw energielek zit. Pak hiervoor een A4 vel en maak 2 kolommen. In de ene kolom noteer je zaken die je energie geven, in de andere kolom de slurpers. Zo zie je waarschijnlijk al snel waar je grootste lek zit. Kun jij hier iets in veranderen? Maak een begin met iets wat gemakkelijk is. Kijk ook naar de energiegevers: zijn die er (nog) voldoende? Kijk of je daar (weer) meer ruimte voor kunt maken. Ook wandelen kan helpen om overzicht te krijgen. Ben je alleen moe na werk, of is het breder dan dat? Dan is het misschien goed om ook even naar de huisarts te gaan.”

Veel succes! - Regine Griep

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!