Op zoek naar 'Antoon' die soldaat Henry in huis had


<p>Wie was de Antoon of Anton die deze Henry George &#39;Archie&#39; Johnston eind 1944 in huis had gekregen?&nbsp;</p>

Wie was de Antoon of Anton die deze Henry George 'Archie' Johnston eind 1944 in huis had gekregen? 

(Foto: )

Op zoek naar 'Antoon' die soldaat Henry in huis had

TILBURG - Wie is Antoon Heesters of Anton Hersters? Die vraag kreeg de redactie van Stadsnieuws afgelopen week, een mail met een hulpvraag in de zoektocht naar deze Tilburger. Hij zou eind 1944 een soldaat van de Canadese First Armoured Personnel Carrier Regiment in huis gehad hebben. Om precies te zijn was dat Henry George ‘Archie’ Johnston. Zijn nabestaanden zijn naar deze Antoon of Anton op zoek.

Het is augustus 2012 als twee Canadezen in Nederland oorlogsbegraafplaats Groesbeek Memorial bezoeken. Op dat moment staat de naam van H.G. Johnston als ‘vermist’ op de gedenkplaats. Het zijn de kleindochter van ‘Archie’ en haar man. Nabestaanden van de Canadese militair die op 17 januari 1945 door mortiervuur om het leven kwam terwijl hij in Limburg tegen de Duitse bezetters vocht. In 1947 wordt hij als ‘onbekende militair’ uit een veldgraf overgebracht naar de oorlogsbegraafplaats in Mook. Het bezoek van zijn kleindochter betekent het begin van een zoektocht, die uiteindelijk tot het gevonden graf en de identificatie van trooper Henry George Johnston zou leiden.

In die zoektocht kwam ook een brief boven water, waarin Anton (of Antoon) Heesters (of Hersters) uit Tilburg de echtgenote van Johnston condoleerde met het verlies van haar man. De familie van Johnston zou graag met hem of zijn nabestaanden in contact komen. Wie de familie van deze gesneuvelde soldaat kan helpen, kan een mail sturen naar de redactie via redactie.stadsnieuws@dpgmedia.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!