Foto:
Muziekids

Muziekids: Lady’s Circle steunt allerjongsten

TILBURG - “Met regelmaat worden baby’s te vroeg geboren op de afdeling neonatologie. Deze allerjongsten worden met grote zorg samen met de ouders verzorgd op die afdeling totdat ze dusdanig aangesterkt zijn en thuis verder kunnen opgroeien. Deze allerkleinsten houden ook van muziek. Muziek en geluiden hebben een positieve invloed, maar het moet wel heel verzorgd gespeeld worden. Ze zijn immers te vroeg uit die allesbeschermende baarmoeder.

Door Astrid Muller

Ooit heb ik eens op verzoek voorzichtig muziek gemaakt voor een te vroeg geboren kindje. Heb ontzettend zachtjes melodietjes op een accordeon gespeeld, en we zagen op de monitor alle waardes verbeteren en het piepkleine kindje lag ontspannen in de armen van de therapeute. Een geweldig mooie ervaring, waar ik regelmatig nog aan denk.

Mijn twee collega’s zijn beide muziektherapeut. Door alle coronatoestanden van de laatste tijd gaat alles minder snel, maar het is de bedoeling dat we dit straks kunnen aanbieden. Lady’s Circle Tilburg gaat dit mooie project steunen en u kunt ook helpen. De feestdagen komen en er zal thuis naast het eten een glas gedronken gaan worden, verlangend naar betere tijden zonder corona. U kunt helpen door wijn bij de Lady’s Circle te bestellen. Als u een mailtje stuurt sturen we u alle informatie door en kunt u vrijblijvend kijken of het u aanspreekt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden