[aangeboden door voordeelscooters.nl] Aantal snorfietsverkopen dit jaar flink gestegen


Foto:
aangeboden door voordeelscooters.nl

Aantal snorfietsverkopen dit jaar flink gestegen

Vanwege alle maatregelen die we vanaf maart dit jaar opgedragen hebben gekregen, werken veel meer mensen thuis. Echter kan niet iedereen thuiswerken en is aanwezigheid op de werkvloer essentieel. Voor velen van hen is individueel vervoer het afgelopen jaar erg populair geworden. Volgens de Koninklijke RAI Vereniging stegen de verkopen van snorfietsen met 77,5% ten opzichte van vorig jaar oktober. Voor bromfietsen was dit 33,2% meer ten opzichte van vorig jaar.

Waarom scooters nu zo populair zijn

Individueel vervoer is dus echt een stuk populairder geworden in het jaar 2020. Het grote voordeel van snorfietsen is de lage aankoopprijs. Een tweedehands auto van 15 jaar oud is over het algemeen duurder in aanschaf dan een nieuwe scooter. Daarnaast is het verbruik van een scooter ook zuiniger. Het gemiddelde verbruik van een benzine scooter is 1 op 35. Een volle tank kost je dan nog geen tien euro. Toch kun je daarmee makkelijk 150 kilometer afleggen. 

Dit zie je ook duidelijk terug in de cijfers van de Koninklijke RAI Vereniging. Het aantal verkochte personenauto’s nam af met 5,3% ten opzichte van oktober vorig jaar. 

Het verbruik van elektrische scooters

Voor elektrische scooters ligt het iets anders. Deze scooters werken niet op brandstof, maar op elektriciteit. De actieradius, de afstand die een voertuig kan afleggen zonder te tanken of op te laden, is afhankelijk van het model elektrische scooter. Deze ligt gemiddeld tussen de 50 en 80 kilometer. De accu laadt je op via het stopcontact. Daarbij is elektriciteit goedkoper dan brandstof, waardoor deze optie nog betaalbaarder is. 

Scooter kopen? Let op de volgende punten

Als je besluit een scooter aan te schaffen, is het altijd belangrijk om op meerdere punten te letten voordat je overgaat tot actie. Wij hebben ze voor je opgesomd. 

- Laat je adviseren. Het is lastig om verschillende soorten scooters op internet te vergelijken. Een expert kan aan de hand van jouw wensen kijken welke scooter het beste bij jou past.

- Vraag altijd een proefrit aan, zodat je een scooter kunt testen op verschillende punten.

- Kies je voor een tweedehands scooter? Koop deze dan enkel bij erkende bedrijven en vraag naar het onderhoud. Bij particuliere verkoop kun je dit lastiger achterhalen.

- Naast kopen bestaat er ook kopen op afbetaling. Let er hierbij op dat het rentepercentage vaak hoog kan oplopen. Je betaalt soms honderden euro’s meer voor een scooter. Kijk goed of het voor jou gunstig is om een scooter te kopen of toch te leasen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!