Peerke Donderslezing wordt Wereldpodiumlezing


<p>Rapper en dichter Akwasi nam de laatste Peerke Donderslezing voor zijn rekening.</p>

Rapper en dichter Akwasi nam de laatste Peerke Donderslezing voor zijn rekening.

Peerke Donderslezing wordt Wereldpodiumlezing

TILBURG - Na het uitspreken van de achtste Peerke Donderslezing door rapper en dichter Akwasi, maakte organisator Het Wereldpodium zondag bekend dat de naam van de lezing verandert in ‘Wereldpodiumlezing’. Het Wereldpodium vindt het tijd voor vernieuwing en wil de focus verleggen van ‘barmhartigheid’ naar ‘nieuwe perspectieven op heden en verleden’.

Volgens Het Wereldpodium zouden wereldwijde ontwikkelingen van meerdere kanten moeten worden belicht. “Hedendaagse discussies over het slavernijverleden, over het koloniale verleden en over oude en nieuwe inzichten over de rol van de missie maken dat er een bredere context gezocht moet worden om het gesprek aan te gaan”, laat Het Wereldpodium weten. “De naam Peerke Donderslezing is daar iets te beperkt voor.” Daarmee wil Het Wereldpodium niets afdoen aan de persoon Peerke Donders. “Tilburg was en is trots op Peerke Donders, die in zijn tijd veel goed werk heeft verricht in de melaatsenzorg in Suriname. De persoon zelf staat niet ter discussie.”

De Peerke Donderslezing verdwijnt niet. De organisatie van de lezing is overdragen aan de De Peerke Dondersstichting die de reeks lezingen binnen het thema ‘De zeven werken van barmhartigheid’ zal voortzetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!