Wandelen langs kunst in Theresia


Foto: Gerdien Wolthaus Paauw

Wandelen langs kunst in Theresia

TILBURG - Een kunstwandeling in deze tijd? Dat is een begrijpelijke vraag die de organisatoren vanuit Stadstuin Theresia zichzelf ook hebben gesteld. Juist nu bleek er veel enthousiasme te zijn van wijkbewoners met gastramen én exposerende kunstenaars. Wijkbewoners en andere Tilburgers worden in creativiteit verbonden, op 28 en 29 november bij de eerste editie van Kunstwandeling Theresia.

Eline Somers-Segers van Stadstuin Theresia benaderde Dorith van der Lee (exposities achter de ramen van het Metropolitan Museum | Tilburg) om mee te denken over kunstzinnige activiteiten voor de wijk. Gezien de creativiteit en het talent in wijk Theresia kwam een te organiseren ‘kunstwandeling’ al gauw ter sprake. Het was een logische stap om krachten te bundelen met beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen (oprichter van ‘Pakje Kunst’) vanwege zijn succes met een eerdere kunstwandeling in de wijk het Goirke/Hasselt. Voor Superstedeke is de kunstwandeling een laatste moment van zichtbaarheid in de wijk. Medeorganisator Marika Taborsky (Kunstlab) zorgt samen met kunstenaars van Superstedeke voor een memorabel afscheid.

Voor deze eerste editie van de kunstwandeling heeft de organisatie het gebied tussen het Wilhelminapark-Veldhovenring-Nijverstraat-Gasstraat-Van Mierlostraat-Buitenstraat-Lange Nieuwstraat-Stedekestraat geselecteerd. Buurtbewoners en kunstenaars reageerden enthousiast en inmiddels zijn er 45 locaties, ook de ateliers bij Superstedeke laten zich goed zien. Achter elke raam kan men een kunstwerk vinden , hetzij persoonlijk eigendom, hetzij beschikbaar gesteld door een kunstenaar.

Het boekje met de route en 45 locaties is te downloaden via www.stadstuintheresia.nl en vanaf 27 november (gratis) op te halen bij Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15a. Kunstwandeling Theresia wordt mogelijk gemaakt door Stadstuin Theresia, Senior5.0, Wijkraad Theresia en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!