Jacky Ervaart: hergebruiken


Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart: hergebruiken

Ik hou van ‘Do it Yourself’. Niet dat ooit iets lukt, maar áls het dan ooit lukt, ben ik des te blijer met het eindresultaat. Niet alleen omdat het geld scheelt (een érg belangrijke reden), maar ik hou wel van recyclen en upcyclen. Het geeft voldoening. Zo hebben we laatst de chromen kapstok matzwart geverfd. Echt een gezellige kleur ook, maar daar hou ik nou eenmaal van. Een kapstok verven klinkt heel simpel en dat zou het ook moeten zijn, maar voor mij is echt niks simpel. Alles is hogere wiskunde in mijn ogen. Ik verfde ondertussen namelijk mijn complete hand en stenen mee en kreeg het voor elkaar complete stukken over te slaan. Maar uiteindelijk hangt hij weer, past hij bij het interieur en ziet het er niet afschuwelijk uit. Is toch weer winst hè?!

We hebben echt geluk met wat we in huis hebben hangen en staan. De kapstok is namelijk ook nog van de vorige bewoners en die mensen zijn echt een godsgeschenk voor ons. Zij hielden volgens mij écht niet van prul. Alles in dit huis dat niet van ons is, is van kwaliteit. En daar plukken wij dan de vruchten van zonder er een cent aan uit te hoeven geven. Dingen in dit huis zijn bijvoorbeeld op maat gemaakt. Of van linnen in plaats van katoen (of andersom, geen idee wat de betere kwaliteit is, maar het is in ieder geval geweldig in plaats van goed). Op maat laten maken is iets waar wij absoluut geen geld of energie voor hebben. Deze Millenials zijn moe en blut. Niet lui overigens.

En dan hebben we nog de schoonouders. Zij kunnen en weten ook heel veel. Ook zij zijn ons godsgeschenk. Alles in dit huis dat van ons is, hebben zij op een mooie manier weten te installeren, implementeren, vast te maken of juist los te schroeven. Zo is mijn schoonpa onze elektricien, zonder wie we ook echt in het donker zouden zitten. En kan mijn schoonma van een stuk schijt nog een eyecatcher maken. Ik kan echt uren in een kringloop als La Poubelle lopen en weten dat als ik hier iets op de kop tik, mijn schoonmoeder het aanpakt en weet te upgraden. Zelfs dingen die 200 jaar oud zijn, kan zij weer als nieuw krijgen. Al met al is echt niets in huis van ons, maar ‘fake it till you make it’ hè.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!