<p>Nandy Mannaert, vocalcoach en eigenaar van zangschool MannaertMusic. Foto: Peter Kasbergen.</p>

Nandy Mannaert, vocalcoach en eigenaar van zangschool MannaertMusic. Foto: Peter Kasbergen.

(Foto: Peter Kasbergen)

Eerste VocalFeedback zangdocent van Nederland in Tilburg

Vocalfeedback is een eigenzinnige en moderne zangmethode waarmee je op verrassend eenvoudige manier zangers beter leert zingen. Nandy Mannaert, eigenaar van zangschool MannaertMusic in Tilburg, coachte al diverse leerlingen naar The Voice en Kinderen voor Kinderen en ontdekte de kracht van deze methode, ontwikkeld door Alfons Verreijt.

TILBURG - Alfons Verreijt, niet de minste binnen de zangwereld, is als zangcoach betrokken bij programma’s als: X-factor, so you wanne be a popstar en The winner is. Hij beschreef zijn methode in het boek “De essentie van de stem”. Hij leidde Nandy het afgelopen half jaar op tot geautoriseerd zangcoach in zijn methode. Tilburg heeft daarmee de allereerste zangdocent van Nederland die in deze methode les mag geven.

“Het ontwikkelen van zangtechniek is maar één aspect van zingen. Werken met je stem is werken met jezelf. Je eigen stem leren kennen en waarderen. Daarom is deze zangmethode zo onderscheidend. Je werkt zowel aan zangtechniek als aan mindset. En dat is essentieel als het gaat om beter leren zingen.”

En of dat werkt? “Reken maar... ik mag er nog niks over zeggen, maar in April ben ik als zangcoach te zien bij The Voice waar één van mijn leerlingen door is naar de Blind Auditions. Natuurlijk ben ik daar ongelooflijk trots op!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden