Jacky Ervaart: Kerstvakantie


Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart: Kerstvakantie

Ik heb weer eens geluk. Ik heb deze kerstvakantie geen vakantie of verlof genomen. Ik heb besloten mijn vakantiedagen op te sparen voor volgend jaar. Of eigenlijk voor volgende zomer. Wanneer het leven weer zonnig en fijn is. Zonnig hoeft eigenlijk niet eens. Ik wens dat het in ieder geval fijn is. Want dat was heel 2020 niet. Vanaf maart is het één doffe ellende. Ik hoop dat ik mijn vakantiedagen in 2021 op kan nemen, wanneer er weer íets open is in Tilburg.

Het maakt me niet uit wat er open gaat, ik neem overal genoegen mee. Een dagje naar de een tapijtzaak? Prima! Een middagje spenderen in een restaurant waar ze alleen maar vegan voer serveren: helemaal leuk, ook al eet ik er niets van. Werkelijk alles is een vooruitgang op de situatie zoals die nu is. Nou begrijp ik de keuze om te sluiten volledig hoor, het is het beste voor de volksgezondheid en zo zijn we zo snel mogelijk van alle ellende af. Dus ik sluit me ook vijf weken op. Maar het is wel zuur voor iedereen die twee weken vakantie heeft genomen. Want wat ga je in godsnaam doen om de tijd te doden? Met een beetje pech regent het veel die twee weken en kun je ook nog eens niet die nieuwe volkssport nummer één ‘wandelen’ uitvoeren. Na al negen maanden weinig te kunnen doen, kun je dus in de kerstvakantie niet eens naar vreselijke kerstshows of woonboulevards vol met nepsneeuw en miniatuur kerstdorpjes. Zelfs daar zou ik intens blij mee zijn. Ik zou zelfs een kerstboom aanschaffen nu, al is het maar zodat ik die kan volhangen en weer iets met mijn vrije tijd kan doen.

En wat ik vooral pijnlijk vind: je kunt niet meer naar de Action. Er werd online wel lacherig en bespottelijk over gedaan, maar ik ben dus echt fan van de Action. Het zat zelfs in mijn weekritueel. Iedere vrijdagavond ging ik even langs. Het was ook echt mijn uitje van de week. En ik zal je zeggen: ik had nooit iets nodig. Maar gewoon even snuffelen en hopen dat je iets vindt waarvan je niet wist dat je het nodig had.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!